Siirry sisältöön
Uusi koti ulkomailla

Vauhdikas viikko ja uusia kaupunkeja

31.03.2017

Tällä viikolla olimme liikekannalla. Vietimme viikonlopun Birminghamissa, jossa kävimme maisemakukkula Barr Beaconilla ihastelemassa maisemia. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin. Aku juoksenteli ympäriinsä ja kiipeili puissa. Ilmassa oli kevään riemua.

Toisinaan Akulla on myös tapana haastaa minutkin juoksemaan lyhyen matkaa kilpaa. Aikuisena melkein unohtaa, miten kivaa on silloin tällöin juosta vaan niin lujaa kuin jaloista pääsee, vaikka ihan vain pienen matkan verran. Sillä lievittyy varmaan pahimmat stressit keneltä tahansa.

Olisi ollut täydellistä ottaa piknik-kori mukaan ja jäädä kukkulalle pidemmäksikin aikaa ihastelemaan päivää.

Jatkoimme retkipäiväämme ja lähdimme maatilalle ostamaan tuoreita vihanneksia. Siellä hanhet ja pari kukkoa käyskentelivät vapaina pihalla nauttimassa päivästä. Maatilalta löytyi myös vanhaan rakennukseen tehty kauppa, jossa myytiin antiikkia.

Kiertelimme myös kaupungilla ja nautimme katutaiteilijoiden todella taitavista esityksistä. Pääkaduilla oli paljon musiikkia ja kuvataidetta. Kävimme syömässä sushia ravintolassa, jossa annokset sai itse valita liukuhihnalta. Löysimme myös mangaliikkeen, josta Aku halusi valita minulle Totoro-hupparin.

London calling

Maanantaina lähdin aamuvarhaisella käymään Lontoossa suurlähetystössä, jonne jouduin menemään hoitamaan asioita. Pankkitunnukseni olivat ilmeisesti lentäneet lehtien mukana roskikseen, joten jouduin käymään suurlähetystöllä tunnistautumassa. Tästä lähtien muistan varmuuden vuoksi kuvata jokaisen vähänkin tärkeän dokumentin, jotta ylimääräisiltä tunnistautumisreissuilta varmasti vältyttäisiin.

Meiltä Worcesterista on onneksi suora junayhteys Lontooseen, joten ei tarvinnut vaihtaa junaa. Matka taittui reilu parissa tunnissa. Nykyisin on tosi helppoa liikkua, kun kännykkään pystyy lataamaan sovelluksia, joihin syöttää vain osoitteet ja sovellus kertoo parhaan reitin.

Suurlähetystössä oli ystävällistä palvelua ja tuntui kivalta jutella kasvotusten suomea. Toki Akun kanssa juttelemme suomea päivittäin, mutta tällä kertaa pääsin jutustelemaan tuntemattomien kanssa.

Oli hauskaa ehtiä lounastamaan ja kiertelemään Lontoossa, joka viimeviikkoisen terrori-iskun jälkeen vaikutti minun silmiin ihan samanlaiselta kuin ennenkin. Muutamia katuja oli suljettuna ja poliisi käännytti autoja toisille reiteille. Taksikuski kertoi tämän olevan tavallista ja turvatoimia on kiristetty jo paljon ennen viimeisintä iskua. Kaupungissa joudutaan usein järjestelemään liikennettä ja kiristämään turvallisuutta, etenkin valtiovierailujen aikaan. Meillä koulussa lippu on edelleen puolitangossa.

Englannissa on kevät jo pitkällä. Erityisesti nyt loppuviikkoa kohden Akua on vaivannut Suomestakin tuttu siitepölyallergia. Onneksi oireet ovat lievempiä täällä, ainakin toistaiseksi ja lääkkeet lievittävät oireita. Aku lähti tänään kouluun iloisin mielin, kuten aina, vaikka silmäluomet olivat turvoksissa ja olo oli varmasti jokseenkin tukkoinen. Aku kuitenkin vakuutteli jaksavansa hyvin. Meillä on ollut aina tapana antaa halaukset ennen lähtöä, eli ”lähtöhalit”. Tänään rutistin pientä Akuani tavallista pidempään ja toivoin parempaa oloa. Olemme päättäneet olla tämän viikonlopun rauhassa kotipiirissä ja kerätä voimia uusia retkiä varten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »