Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Lapsen Maailma on Lastensuojelun Keskusliiton kustantama lehti. Se on ainoa ei-kaupallinen lapsiperheille sekä lasten ja nuorten kanssa kasvaville aikuisille suunnattu lehti.

Lehden keskiössä ovat lasten, nuorten ja perheiden asiat sekä lastensuojelu. Sen valoisa maailmankuva on suvaitsevainen, tasa-arvoinen ja kaikessa lapsen edun huomioiva.

Asiapitoisuudestaan huolimatta lehteä ei ole raskas lukea, ja se sopiikin koko perheelle. Lehden artikkelit tarjoavat apua ja vinkkejä kasvatuksen pulmatilanteisiin. Perhelehti ammentaa aiheitaan niin ammattilaisilta kuin perheiden omakohtaisista kokemuksista.

Lehden voi tilata joko paperilehtenä tai ekologisena digijulkaisuna. Tilaa myös Lapsen Maailman uutiskirje sivun lopusta ja saat keskeisimmät jutut omaan sähköpostiisi.

Lapsen Maailman historiaa

Lapsen Maailma -lehti on perustettu vuodenvaihteessa 1937−38. Lehden julkaiseminen on keskeytynyt vain sotavuosina 1942–44. Vuonna 2021 ilmestyi lehden 80. vuosikerta.

Lehti tunnettiin aiemmin nimillä Lapsi ja nuoriso sekä Lapset ja yhteiskunta. Lapsen Maailma -nimi otettiin käyttöön vuonna 1989.

Lapsen Maailma tukee Lastensuojelun Keskusliiton toimintaa

Lapsen Maailma ilmestyy 8 kertaa vuodessa. Lehden teemat – kasvu, lastensuojelu, perhe, terveys sekä lasten ja nuorten ääni – takaavat, että juttuvalikoima on laaja ja vaihteleva. Lehden kolumnisteina toimivat Atte Ahokas, Heikki Hiilamo sekä Päivi Alasalmi. Lisäksi joka numerossa julkaistaan aukeaman verran Ismo Loivamaan lasten- ja nuortenkirjakritiikkejä.

Tilaamalla lehden tuet samalla lasten suojelua, sillä koko lehden tuotto käytetään Lastensuojelun Keskusliiton (lskl.fi) toimintaan.

Lapsen Maailma verkossa

Verkkosivuillamme julkaisemme jokaisesta numerosta muutaman jutun vapaasti luettavaksi. Julkaisemme lisäksi muutamia tasokkaita lapsi- ja perheblogeja, joiden teemat vaihtelevat isyydestä monikkovanhemmuuteen ja kokemuksiin lastensuojelusta.

Voit tilata Lapsen Maailman myös edullisena digilehtenä. Digilehti on luettavissa Lehtiluukku.fi-verkkosivuilla.

Tilaa Lapsen Maailma

Tilaa lehti tästä

Tue Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tilaa lehti!

Edullinen kestotilaus verkkokaupasta vain
69€ / vuosi! Tutustu myös muihin tilausvaihtoehtoihimme.

Tilauslomake

Tutustu uusimpaan numeroon