Siirry sisältöön
Uusi koti ulkomailla

Vanhempainilta

20.05.2017

Meillä oli Akun koulun ensimmäinen vanhempainilta. Oli samaan aikaa kivaa ja jännittävää päästä koululle kuulemaan, miten Akulla siellä menee. Olin toki jo saanut pitkin kevättä koululta tietoa, että hyvin siellä menee ja opettajat vaikuttivat todella tyytyväisiltä. Akukin on tykännyt tosi paljon koulusta ja lähtenyt aamuisin iloisin mielin kouluun.

Täällä vanhempainilta oli järjestetty niin, että lapset buukkailivat koulussa vanhemmilleen tapaamisaikoja opettajien luokse. Akulla on noin kaksikymmentä opettajaa, joista minulla oli tapaamisaika kymmenelle. Opettajat olivat pitkin koulua omilla tapaamispisteillään, jonne mentiin kahvi-tai teekupposten kanssa juttelemaan. Ala-aulasta sai myös kartan mukaansa, sekä tarvittaessa suuntaohjeita. Myös lapset olivat mukana vanhempainillassa ja pääsivät osalliseksi keskusteluihin. Heidän avullaan vanhempien oli myös helpompi suunnistaa oikeiden opettajien luokse.

Aku sai jokaiselta opettajalta paljon kehuja ja ylpeänä äitinä kuuntelin kaiken palautteen hymyssä suin. Myös kaikista kokeista oli tullut kiitettäviä. Aika hyvin pojalta, joka oli opiskellut koulussa vain neljä kuukautta englantia ennen tänne tuloa. Aku oppi kielen pääosin Youtube-videoista ja tietokonepeleistä ennen kouluopetuksen käynnistymistä.

Koska opettajille varatut ajat eivät olleet peräkkäisiä, jäi minulle aikaa tutustua myös muihin koululla oleviin vanhempiin. Olinkin jo tutustunut muutamiin jo ennen vanhempainiltaa, mutta koska vanhemmille ei järjestetä koululla erikseen yhteistä toimintaa tai tapaamisia, en ollut vielä tavannut heitä läheskään kaikkia.

Aku näytti minulle myös lempipaikkojaan koululta. Yksi näistä paikoista oli pihalla oleva matala tiiliaita, jonka päällä Aku kertoi aina syövänsä eväitä kavereidensa kanssa.

Ilta koululla kului kuin siivillä ja juttua olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Akun musiikin opettajan kanssa jäimmekin juttelemaan vielä tapaamisten jälkeenkin. Hän oli kovin kiinnostunut Akun kanteleharrastuksesta ja ehdotti Akulle diiliä, jossa Aku toisi kanteleen kouluun ja opettaisi opettajaa soittamaan sitä, kun taas opettaja vastapalloksi opettaisi Akua soittamaan banjoa. Aku otti tarjouksen mielellään vastaan ja halusi heti kotona alkaa treenailemaan uusia kantelekappaleita, joita voisi myöhemmin soittaa opettajalle.

Molemmille jäi todella hyvä mieli vanhempainillasta ja opettajien kannustavat sanat olivat iloisen Akun mielessä vielä ennen unentuloa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »