Siirry sisältöön
Uusi koti ulkomailla

Takaisin toiseen kotiin

28.06.2017

Englannin seikkailu alkaa olemaan lopuillaan ja pakkailemme tavaroitamme Suomeen lähtöä varten.

Tupsahdimme tänne joulukuisena iltana kahden matkalaukkumme kanssa ja tuolloin kaikki oli meille uutta ja vierasta. Nyt puoli vuotta myöhemmin tunnemme kaupungin ja ihmisiä, sekä olemme montaa kokemusta rikkaampia. Yksi suuri unelmamme on toteutunut.

Koko puoli vuotta on ollut aivan mieletön kokemus ja olemme molemmat tosi tyytyväisiä siihen, että lähdimme tälle reissulle. Tulemme varmasti vielä takaisin monet kerrat.

Helteiset loppuaherrukset

Aika on mennyt uskomattoman nopeasti ja olen kovin kiitollinen, että pääsimme sukeltamaan toisen maan systeemeihin ja elämään arkea ihan uusissa ympyröissä. Muistamme tämän ajan varmasti vielä kiikkustuoleissa.

Oma kouluvuoteni päättyi loppurutistukseen, jossa jokaisesta aineesta piti palauttaa kymmensivuiset kirjoitelmat. Uppouduin niihin pitkiksi ajoiksi. Tapasin koulukaverini kanssa kirjastossa päivittäin ja istuimme vieretysten ahertamassa tekstejämme. Ulkona paistoi useimmiten aurinko ja kirjaston ikkunat olivat houkuttelevasti auki, jolloin kaikenlaiset ilakoinnin äänet alleviivasivat sitä, että olin itse puurtamassa sisätiloissa. Kirjastolle tuli aina tunnollisesti mentyä, kun tiesi jonkun odottelevan siellä.

Akun kesäloma olisi oikeasti alkanut täällä vasta heinäkuun lopulla, mutta koska Aku jatkaa elokuussa Suomessa koulua, halusin hänen pitävän vähän kesälomaakin. Niinpä sovimme koulun kanssa Englannissa, että Aku tekee koeviikon kokeet kesäkuun lopussa ja aloittaa sitten kesälomansa.

Viimeinen haikea kouluaamu

Viimeisenä kouluaamuna katselen kotiovelta, kuinka Aku starttailee potkulautaansa matkaan. Koulupuku on alkanut käymään kevään kasvupyrähdyksen jäljiltä pieneksi. Aku vilkuttaa minulle vielä lähtiessään ja mutka menee pitkäksi. Aku suoristaa kuitenkin potkulaudan viime hetkellä ja jatkaa koulumatkaansa vielä viimeisen kerran tänä vuonna. Sitten selkä katoaa punatiilisten talojen taakse.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »