Siirry sisältöön
Uusi koti ulkomailla

Nallekarkit eivät mene aina tasan

26.02.2017

Oli aivan ihanaa ottaa tällä viikolla takki pois ja kävellä aurinkoisia katuja. Ulkona oli 16 lämpöastetta. Tämä on tuonut paljon hyvää energiaa ja niitä päivä, jolloin musiikkikin kuulostaa paljon paremmalta. Jotkut muutkin ovat olleet samaa mieltä, sillä yhtenä kevään merkkinä autoissa kuunnellaan musiikkia niin lujalla, että se kuuluu jalkakäytävälle asti.

Samaan aikaan kuulin, kuinka Suomessa rämmitään lumen ja kylmyyden keskellä. Epäreilua, vai mitä?

Liiankin ihmeellinen maailma

Pidän täällä kaikista valitsemistani oppiaineista. Opiskelen myös sillä mielenkiinnolla, että pystyn opettamaan oppimiani asioita Akullekin ja saamaan uusia näkökulmia. Äitinä opiskelussa on myös tämä tärkeä puoli ja se on todella tehokas motivaattori uuden oppimiselle.

War, Democracy and the Media-kurssilla opiskelen median, demokratian ja sotien suhdetta. Teen sinne tällä hetkellä kahta esitelmää ja tutkielmaa. Yksi on Talvisota-aiheesta, josta tunneilla ollaan oltu kiinnostuneita. Toinen käsittelee Irakin sotaa.

Opiskelen myös ainetta, jossa käsitellään maailman epätasa-arvoisuutta ja niitä seikkoja, jotka tähän vaikuttavat.

Köyhyys näkyy täällä asumisen laadussa paljon selkeämmin kuin Suomessa. Katselimme tunneilla dokumenttia asunnoista, joissa köyhät lapsiperheet elävät ja asuntojen huono kunto yllätti. Talotekniset asiat olivat sähköjä myöten rempallaan. Seinät olivat dokumenteissa esitetyissä asunnoissa täysin näkyvän homeen peitossa. Suomessa asunnot ovat lähtökohtaisesti paremmassa kunnossa ja uskallan väittää, että meillä niiden kunnosta pidetään myös parempaa huolta.

Myöskin eliniän odotteet vaihtelevat rajusti ja jopa kaupunkien sisällä. Rikkaammilla alueilla saatetaan elää keskimääräisesti kymmenen vuotta pidempää kuin vähävaraisemmilla alueilla. Joskus näiden alueiden välillä on vain vaivaiset kolmisen kilometriä.

Tietoa hankkimassa

Viime viikolla vierailimme muiden ympäristötieteiden opiskelijoiden kanssa laitoksella, jossa pääsimme tutustumaan biokaasun valmistusprosessiin.

Matkustimme sinne bussilla melkein parin tunnin ajan ja matka taittui pitkin aluetta, joka oli täynnä tiukkoja kurveja sekä ylä-ja alamäkiä. Oli lopulta helpotus päästä autosta ulos haukkaamaan raitista ilmaa.

    

Tunneilla on tähän mennessä käsitelty paljon ilmastonmuutosta ja energia-aiheita, jotka ovat sydäntäni lähellä. Suomessa olen tehnyt pitkään töitä ympäristöasioiden parissa, joten aihe kiinnostaa monella tasolla ja olen onnellinen, että pääsin täällä opiskelemaan myös ympäristötieteiden aineita.

Olen ollut todella tyytyväinen opetukseen täällä ja oppinut jo nyt paljon kaikkea uutta. Kouluympäristö on viihtyisä ja myös koulun ruokalassa on sydämellisen ihanaa palvelua. Kehuin koulun iloista ruokalan tätiä perjantaina ja sain häneltä palkaksi lämpimän halauksen.

Kielitaitoni esiintymisiä ajatellen on kehittynyt täällä jo nyt huimasti. Mitä enemmän puhuu, niin sitä enemmän myös oppii. En ole vierastanut täällä olevaa small talk-kulttuuria vaan pelkästään nauttinut siitä. Tunneilla on paljon esiintymistä ja keskusteluja, jotka virittävät kielitaitoa hyvin eri osa-alueissa.

Eläinten pelastusta ja myrskytuulia

Olen alkanut koulukavereideni kanssa osallistumaan erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Tänä viikonloppuna otimme osaa tapahtumaan, jossa kerätään rahaa lemmikkieläinten pelastamisen hyväksi. On ollut ilo löytää koulusta uusia ystäviä, joiden kanssa voi tehdä koulun ulkopuolellakin mielenkiintoisia asioita yhdessä.

       

Meillä kävi viikolla myrsky kylässä ja tuulenpuuskat olivat niin voimakkaita, että ne katkoivat myös puita. Aku keksi mennä ulos potkulautailemaan sateenvarjon kanssa, jolloin sateenvarjo toimi ikään kuin purjeena ja työnsi Akun potkulaudan vinhaan vauhtiin. Idea todella toimi! Epäilin, että sateenvarjo menisi rikki, mutta se säilyi onneksi ehjänä, vaikkakin tuuli runteli sitä.

Myrskypäivän päätteeksi oli mukava käpertyä viltin alle takkatulen ääreen.

 

Johanna Pakarinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »