Siirry sisältöön
Uusi koti ulkomailla

Isovanhemmat toivat auringon tullessaan

17.04.2017

Reilu viikko sitten koitti pitkään odotettu päivä, kun vanhempani lensivät tänne Suomesta moikkaamaan meitä.

Lähdimme aamun ensimmäisellä junalla Lontooseen ja odottelimme lentokentän porteilla, milloin tutut kasvot näkyisivät tulohallin ovilasien läpi. Aku asemoitui mahdollisimman lähelle ovia ja katseli herkeämättä tulijoiden suuntaan. Katse ei värähtänytkään ovelta pois.

Pian odotus viimein palkittiin, kun Mumma ja Papu astelivat lentokentän tulohalliin. Iloisen jälleennäkemisen merkeissä lähdimme aloittamaan yhteistä viikkoa. Olemme pitäneet yhteyttä netin kautta ja soitelleetkin sitä kautta, jolloin ei ole tarvinnut huolehtia isoista puhelinlaskuista. Nyt oli ihanaa pitkästä aikaa jutella kasvotusten.

Vanhempani eivät olleet käyneet aikaisemmin Englannissa, joten Aku mielellään kertoili kaikesta ja opasti heitä. Olin aikaisemmin kertonut Englannin harmaasta ja sateisesta säästä, josta ei heidän vierailun aikana ollut tietoakaan. Heti astuessamme lentokentältä ulos oli meitä vastassa täysi auringonpaiste ja päivän lämpötila kohosi yli 20 lämpöasteen. Samaan malliin jatkui oikeastaan koko mukava viikko.

Huoletonta retkeilyä porukalla

Kotimme lähistöllä on Malvernin kukkula, joka on täällä suosittu paikka retkeilijöille erityisesti satumaisten maisemiensa vuoksi. Löysimme Malvernista viehättävän ravintolan, josta avautui näkymät todella pitkälle nummien ja laaksojen peittämään maisemaan.

Malvernin vesi on kuuluisaa sen hyvän makunsa vuoksi ja jotkut väittävät sillä olevan myös terveydelle erityisen suotuisia vaikutuksia. Vettä kutsutaan ”ihmevedeksi”, joka on peräisin lähteestä, jota kutsutaan ”pyhäksi lähteeksi”. Kerrotaan myös, että kuninkaallisen perheen jäsenet ovat suosineet Malvernin vettä, jota myydään myös pullotettuna. Kuningatar Victoria ei kuulemma aikoinaan suostunut lähtemään minnekään, jos ei saanut Malvernin vettä mukaansa.

Voin hyvin kuvitella, että jotkut saattoivat voida vähän paremmin päästessään Malverniin, sillä maisemissa oli jotain tosi kaunista ja rauhoittavaa. Malvernin vesi maistui oikein hyvältä, mutta mielestäni vesi maistuu täällä hyvältä joka puolella.

Kävimme viikon aikana myös lähikaupungissa Birminghamissa ja kiertelimme Worcesterin upeilla pikkukujilla ja ravintoloissa. Worcester on suunnilleen Lahden kokoinen kaupunki, jonka keskustassa on paljon pieniä putiikkeja. Ravintolatarjonta on täällä huomattavasti suppeampi kuin suuremmissa kaupungeissa.

Joutsenia vanhan katedraalin ulkopuolella

Teimme retken Worcesterin katedraaliin, josta löytää joka kerralla jotain uutta ihmeteltävää. En muista nähneeni missään rakennuksessa niin paljoa hämmästyttävän kauniita yksityiskohtia kuin tuolla. Aika usein katedraalissa harjoittelee myös arviolta lähes sadan laulajan kuoro, joka on kaunista kuunneltavaa. Katedraali ei peri pääsymaksuja, joten sinne on ollut kiva poiketa silloin tällöin.

Worcesterissa on paljon joutsenia, joita ihastelimme joenrantaa pitkin kävellessämme. Minusta tuntui koko ajan siltä kuin olisin vanhempieni kanssa jossain lomamatkalla.

Äitini ihasteli täällä hyvin säilynyttä vanhaa arkkitehtuuria ja katuja, joissa talot ovat usein rakennettuna identtisinä vieri viereen. Oli ilo seurata, kuinka Aku nautti saadessaan tavata isovanhempansa ja juttua riitti kerrottavaksi. Akusta oli kivaa pelata isäni kanssa shakkia.

Akusta on aina myös erityisen mukavaa, kun vanhempani muistelevat minkälainen Aku oli ihan pienenä ja mitä kaikkea hassua Aku on silloin tehnyt ja sanonut. Äitini on kirjoittanut näitä tapahtumia ylös muistikirjaansa ja hyvä niin, sillä ajan myötä asioita pääsee helposti unohtumaan.

Aika kului aivan liian nopeasti ja oli ikävää lähteä saattamaan tosi kivan vierailun jälkeen vanhempia lentokentälle. Sanoinkin, että ei haittaisi yhtään, vaikka kone myöhästyisi vaikkapa kahdella viikolla. Samalla ymmärsin myös, ettei meilläkään enää ole kovin montaa viikkoa jäljellä ennen kuin menemme itsekin takaisin Suomeen ja pääsemme taas näkemään ystäviä ja sukulaisia useammin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »