Siirry sisältöön
Uusi koti ulkomailla

Ystävä kylässä

17.05.2017

Saimme Akun kanssa taas Suomesta kyläilijöitä, kun lapsuudenystäväni Anne saapui tyttärensä Jennyn kanssa meitä moikkaamaan. Olen tuntenut Annen ala-asteen ensimmäisestä luokasta lähtien. Joskus ystävyys onneksi säilyy vuosikymmenien ajan.

Kävimme yhdessä Warner Brosin Harry Potter-studiolla Lontoossa. Matkustimme aamujunalla ensin Birminghamiin, josta lähti matkanjärjestäjän bussi kohti Lontoon studiota. Yllätyimme, kun kyytiin tuli myös muita suomalaisia. Emme Akun kanssa olleet törmänneet täällä yhteenkään suomalaiseen joulukuun jälkeen ja nyt törmäsimme Annen ja Jennyn vierailun aikana lyhyen ajan sisään jo toisen kerran.

Olemme Akun kanssa tottuneita siihen, että voimme aika huolettomasti jutella toisillemme suomeksi esimerkiksi junassa, eikä kukaan ymmärrä juttujamme. Muistan monet kerrat Helsingissä, kun Aku oli pienempi ja saattoi kysellä melkein mitä tahansa. Pystyin tuntemaan tuolloin, kuinka bussimatkustajien huomio kiinnittyi meihin ja moni varmaan seurasi huvittuneena, kuinka selviytyisin kiperistä filosofisista kysymyksistä. Täällä on voinut aika vapaasti höpötellä mistä vain suomeksi.

Bussimatkan pituudeksi arvioitiin reilu pari tuntia ja matka menikin rattoisasti hyvässä seurassa. Jenny kertasi historian kokeeseen ja pidimme bussissa myös sipsimaistajaiset, jossa jokainen sai antaa erilaisille sipseille arvionsa ja valita suosikkinsa. Täällä erilaiset sipsit ovat valtavan suosittuja ja makuja löytyy lähes joka lähtöön. Syömme niitä harvemmin, joten oli hauskaa vaihtelua pitää välillä maistajaiset.

Perillä studioilla meitä odotti taianomainen Harry Potter-maailma, jossa pääsi hyvin eläytymään kirjojen ja elokuvien tapahtumiin.

Kaikkea olisi helposti voinut ihastella pidempäänkin, mutta lauantai-iltapäivä loppui melkein liian pian ja jouduimme hyvästelemään satumaailman.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »