Siirry sisältöön
Shanghai Daily

Shanghai lasten matkakohteena

07.05.2018

Shanghai Daily

Meillä on käynyt kyläilemässä useita lapsiperheitä, joten tässä hiukan matkavinkkejä lasten kanssa matkaaville. Shanghain miljoonakaupunki on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen matkakohde, jos tällä puolella maapalloa liikkuu. Kaupunkiloman voi yhdistää helposti myös muuhun matkaan, sillä Shanghaista on monipuoliset lentoyhteydet muualle Aasiaan. Jos matkustaa kiinalaisten loma-aikojen ulkopuolella, lentolippujen hinnatkin ovat usein hyvin edullisia.

Haiden seasta korkeuksiinShanghai Daily

Lujiazuin kaupunginosassa on hieno akvaario Shanghai Ocean World. Siellä on mm. iso tunneli, jossa kaloja ja jopa erikokoisia haikaloja voi ihastella uimassa vierailijan ympärillä. Akvaariossa on hienosti esillä merenalaista elämää, eikä arkipäivisin ole liiaksi ruuhkaa.
Samalla alueella sijaitsevat kaikki Shanghain korkeat tornirakennukset. Noin 20 eurolla pääsee ihastelemaan suurkaupungin maisemia ylhäältä käsin. Sää on hyvin usein sumuinen, joten näkyvyys kannattaa tarkistaa ennen lippujen ostoa. Parhaimmillaan torneista näkee hienosti kaupungin valtavat mittasuhteet.
Torneja voi helposti ihastella myös alhaalta käsin. Lujiazuin metroaseman yhteydessä on ympyrän muotoinen kävelysiltaalue, josta saa kivoja kuvia, jos hissimatka yläilmoihin ei innosta.
Alueella on myös iso Disneyn kauppa, jossa käynti on ilman ostoksiakin ihan mukavaa.

Pandoja ja piknikkiä

Shanghain eläintarha on myös helposti metromatkan päässä. Se on tosi iso puistomainen alue, jossa on kauniilla säällä mukava ulkoilla vaikkapa omien eväiden kera.
Eläintarhassa on mahdollisuus nähdä myös pandoja. Pääosin eläimet ovat hyvin hoidettuja, ja käynti eläintarhassa on ainakin meille ollut aina mukava kokemus. Alueella joutuu kävelemään aika lailla, mutta rattailla liikkuminen on hyvin helppoa.
Shanghain luonnontieteellinen museo on myös suositeltava vierailukohde. Se on moderni ja hieno kokonaisuus, jossa vierähtää helposti useampi tunti.
Olemme käyneet kaikkien vieraiden kanssa käyneet Yu Gardenissa, joka on pala vanhaa Shanghaita keskellä kaupungin sykettä. Alueelta saa kivoja kuvia ja seillä voi ihastella vanhaa kiinalaista arkkitehtuuria, jota on kaupungissa jäljellä muuten valitettavan vähän.

Shanghai Daily

Disneyland, vesipuisto ja kultainen temppeli

Jos teemapuistot kiinnostavat, on mainittava erityisesti Disneyland, joka avattiin vuosi sitten. Siellä on hyvin usein ruuhkaista, eikä kovin moneen laitteeseen ehkä jaksa päivän aikana jonotella, mutta puisto itsessään prinsessan linnoineen ja Disney-hahmoineen on hieno elämys.
Joka ilta ennen sulkemista puistossa on valo- ja ilotulitusshow, jota kannattaa jäädä katsomaan!
Kesäkuukausina hiukan ydinkeskustan ulkopuolella on avoinna Playa Mayan vesipuisto, jossa on vesiliukumäkiä ja altaita hurjapäille ja rauhallisemmista vesileikeistä kiinnostuneille. Viikonloppuisin tungos on kyllä melkoinen….
Vähän isompia lapsia voi kiinnostaa Jing An Tempelin hieno kultainen temppeli, jonne pääsee myös kätevästi metrolla.
Shanghaissa useimpien nähtävyyksien nimillä löytyy omat metropysäkkinsä, joille on turistina helppo löytää. Metro on muutenkin hyvin kätevä ja miellyttävä tapa liikkua keskustassa, mutta pahimpana ruuhka-aikana (klo 1618) sitä kannattaa välttää.

Shanghain valotShanghai Daily

Sitten ovat tietenkin ne kuuluisat Shanghain valot, joita voi ihastella rantabulevardi Bundilla, jossa kannattaa käydä myös valoisaa aikaan ottamassa kuvia kaupungin siluetista. Bund kattaa puolentoista kilometrin matkan Huangpu-joen länsirannalla.
Sieltä on lyhyt matka kävellä katsomaan East Nanjing Luta, noin kilometrin pituista kävelykatua, josta löytyy runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Kadun voi kulkea päästä päähän pikkurahalla pienellä junan näköisellä autokyydillä.
Shanghaissa on yleisesti ottaen helppo liikkua pienten lasten kanssa. Rattailla ja vaunuilla eteneminen vaatii joskus vähän käsivoimia, kun kaupunki ei ole kovinkaan esteetön, mutta kaikkialle pääsee, kun niin päättää.
Ravintoloihin on aina tervetullut ihan pientenkin vauvojen kera. Palvelu on ystävällistä ja ennemminkin ihastelevaa, kun olemme oman vauvan kanssa asioineet ruokaravintoloissa.
Ainakin meillä vierailleiden lapsien puolesta voin lämpimästi suositella Shanghaita matkakohteeksi myös lasten kanssa. Kiina ja sen kaupungit ovat erityispiirteidensä vuoksi todella antoisia matkakohteita!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »