Siirry sisältöön
Shanghai Daily

Koiran vuosi käynnistyi

04.04.2018

Alkuvuosi Kiinassa on mennyt nopeasti. Kiinalaisen uuden vuoden jälkeen viikot ovat vaihtuneet huomaamatta ja on tultu jo maaliskuun loppuun.
Koiran vuotta on ehditty viettää vain puolitoista kuukautta, ja taas olisi viikon loma käsillä! Kiinassa on hyvin vähän vuosilomaa, mutta julkisista vapaapäivistä kertyykin sitten vapaita useampi viikko.

Vauva vei shown virastossa

Tammikuussa tuli vuosi täyteen Shanghaissa asumista ja niinpä perheemme joutui uusimaan maassaololuvat. Se tarkoitti kahta käyntiä poliisiasemalla ja erilaisten lomakkeiden täyttämistä maahanmuuttovirastossa.
Kaikki sujui tälläkin kerralla tehokkaasti. Vauvamme oli asioita hoitaessamme nähtävyys. Valokuvaan jonottaessamme vieressäni istuva mies osasi haastatella kuulumisiamme englanniksi. Millaisia taitoja vauvalla jo on? Millaista ruokaa hänelle annatte: saako hän äidinmaitoa? Miten vauva nukkuu? Kuultuaan vastaukset hän tulkkasi vauvamme kuulumiset muille virastossa asiointivuoroaan odottaville.
Vauva otti huomion vastaan hyvin tottuneesti. Hänestä ei ole enää kummoistakaan olla valokuvauksen tai kiinnostuksen kohteena liikkuessamme eri puolilla kaupunkia.

Puhdasta ilmaa vain toisinaan

Talvi tuntui taas aika lyhyeltä. Vielä marrasjoulukuussa oli kuivia ja hienoja aurinkopäiviä, jolloin oli mukava ulkoilla. Tammihelmikuussa tuli kylmempää, lämpötilat laskivat alle 10 asteen ja jouduimme hiukan kärsimään saasteista. Täällä maailmalla on ollut kyllä pysäyttävää kokea, että puhdasta ilmaa pääsee hengittämään vain tiettyinä päivinä.

Kalenteri määrittää pukeutumisen

Maaliskuussa säät lämpenivät nopeasti 20 asteeseen, ja tämän osan Shanghain ilmastosta voisin ottaa vaikka mukaani Suomeen. En erityisemmin nauti pitkästä kevään odottelusta ja kylmyys yhdistyneenä kosteuteen on minulle hankala yhdistelmä. Ensi kevään kurahousukeleillä on varmasti ikävä tätä shanghailaista suoraa siirtymää kesälämpötiloihin.
Paikalliset kulkevat edelleen villakangastakeissaan, vaikka meille on jo hyvät hellevaatekelit. Suomessahan on kesälläkin tarkistettava lämpötila ja sää ennen kuin päättää miten pukeutuu. Kiinalaiset pukeutuvat selvästikin kalenterin mukaan, ja koska sen mukaan ei kesä ei vielä ole koittanut, on myös vaatetus kalenterin vuodenajan mukaista eli pitkää ja lämpöistä.

Omakotitalosta kaupungin sykkeeseen

Kevään koittaessa myös tuli ajankohtaiseksi tehdä lopulliset päätökset Suomeen paluumme yksityiskohdista. Jo tänne lähtiessä olimme suunnitelleet, että palaamme Suomeen kesän jälkeen, jotta lasten on helppo jatkaa koulussa heti lukuvuoden alusta. Tässä päätöksessä pysymme, joten loppukevät sisältääkin sitten jo muuton järjestelemistä.
Kesän alussa muutamme lasten koulun lähellä olevasta omakotitalosta keskustaan, jotta saamme vielä kokea ihan kaupungin sykkeessä asustelemisenkin.
Onneksi meillä on vielä useampi kuukausi aikaa nauttia Shanghain tarjoamista mahdollisuuksista! Ja muutamia vieraitakin vielä odottelemme tänne kylään…

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »