Siirry sisältöön
Shanghai Daily

Kiina-matkailua vauvan kera

18.09.2017

Shanghai Daily | Lapsen Maailma

Kiinalainen arki Suomi-kesän jälkeen on alkanut ihan sujuvasti. Lasten koulu jatkui elokuun viimeisenä päivänä ja hienosti ovat molemmat saaneet taas opiskeluvauhdin päälle.

Pitkän kesäloman aikana oli kiva saada rauhassa tutustua pikkutulokkaaseen. Vauva oli kuusi viikkoa vanha, kun lensimme Shanghain-kotiin, ja ensimmäinen lentomatka sujui hyvin. Saimme paikat Exit-käytävän läheltä, ja myös vauvankoppa oli vapaana. Siihen oli helppo laskea neiti aina, kun uni maittoi. Ihan lupaava alku siis lentomatkailun suhteen.

Syyskuun alussa lähdimme viikonlopuksi Pekingiin. Kaupunki ja Kiinan muuri oli ollut Must see -listallamme alusta lähtien, mutta muurilla kiipeily keväällä raskausvatsan kanssa ei innostanut, joten päätimme toteuttaa reissun vasta vauvan kera.
Shanghain ja Pekingin välillä on vilkas junaliikenne. Junamatka kestää viisi tuntia. Juna onkin ihan järkevä vaihtoehto, sillä lentokentillä on Kiinassa varattava ihmispaljoudesta johtuen aina reilusti aikaa.

Junamatka oli oikein mukava kokemus. Junat ovat moderneja ja siistejä, ja kaikki toimii sujuvasti. Tuli jopa mieleen, että kun Suomessa VR on vapauttanut junahenkilökuntaa palvelutehtäviin, heille voisi olla hyödyllistä tehdä tutustumismatka kiinalaiseen junaliikenteeseen sen verran tiheästi henkilökuntaa liikkui junan käytävillä. Hauska huomio oli, että supermodernissa junassa matkustajien tarkistaminen merkittiin perinteisesti ruutuvihkoon.

Shanghai Daily | Lapsen Maailma

 

Shanghai Daily | Lapsen Maailma

 

Shanghai Daily | Lapsen Maailma

 

Pekingissä halusimme nähdä kaupungin keskeiset turistinähtävyydet ja tehdä päiväretken Kiinan muurille. Muuri oli vaikuttava kokemus, vaikka vauvan kanssa sitä ei kovassa helteessä voinutkaan kovin pitkältä matkalta katsoa. Päätimme mennä muurille ylös hiihtohissityyppisellä gondolilla, ja osa ryhmästämme valitsi alastuloksi kelkkareitin, jossa kelkkaa sai ohjata itse ja lasketella ylhäältä muurilta alas kelkan kyydissä. Vauvan kanssa oli parempi käyttää alastuloonkin hiihtohissiä. Vierailu oli ikimuistoinen kokemus.Vauvan kanssa matkailu on toistaiseksi sujunut mukavasti, vaikka pikkuneiti osaakin äänekkäästi vastustaa liikenneruuhkia ja hitaita autosiirtymiä. Kodistamme on noin 15 kilometriä Shanghain ytimeen, ja ruuhka-aikaan matkaan menee helposti yli tunti.

Shanghain keskustasta olemme jo löytäneet hyvät ja siistit vessat vaipan vaihtoon, mutta aika sujuvasti homman saa hoidettua ihan lennossakin.

Pikkuinen neitimme herättää valtavasti kiinnostusta, missä tahansa liikummekin. Suurimmaksi osaksi siksi, että Kiinassa ei kovin tavallisesti vielä liikuta ulkomaailmassa vauvan ensikuukausien aikana.

Yhdessä kadunkulmassa läheisen ruokakioskin naiset tulivat oikein porukalla tutkimaan tilannetta. He kokeilivat vauvan varpaita, kyselivät ikää ja tarkistivat, onko vauvalla vaippa. Vaippa kiinnosti naisia siksi, että kiinalaisilla pikkuvauvoilla näkee haaraosastaan auki olevia housuja, joista vauva tekee tarpeensa.

Ekologisesti ihan järkevää, kun laskee kiinalaisvauvojen vaipoista aiheutuvan jätekuorman kokoa, mutta tästä huolimatta emme ole harjoitelleet reikähousujen käyttöä. Naiset myös antoivat hiukan ohjeita siitä, miten vauvaa tulisi pitää sylissä: ei pystyssä vaan makuuasennossa, mikä tuo kyllä meidän neidin pikkukasvoille melkoisen ruttuisen ilmeen.

Pian lähestyy ensimmäinen lentoreissu Suomeen ihan kaksistaan vauvan kanssa. Menolennolla seurana on äitini, mutta kotiin palatessa olemme kahdestaan. Matkatavaroiden kanssa saatamme tarvita auttavia käsipareja. Jännittävintä tulee kuitenkin olemaan, miten sekaisin saamme vauvan orastavasti aluillaan olevan vuorokausirytmin. Vauvan jetlag saattaa olla ihan oman blogitekstinsä aihe!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »