Siirry sisältöön
Emilian pesue

Simppelit kotisynttärit

14.12.2017

Esikoinen täytti maanantaina kuusi, ja järjestimme hänelle viikonloppuna syntymäpäiväjuhlat. Etukäteen hän kyseli, voisimmeko tilata pihallemme juhlabussin tai pitää juhlat sisäleikkipaikassa. Emme kuitenkaan halunneet käyttää 200-300 euron summaa syntymäpäiviin. Uotikin onneksi ymmärsi sen ja tyytyi lopulta hyvillä mielin kotikutsuihin.

Lapsen Maailma -lehti teki aiemmin tänä vuonna kyselyn lasten synttäreihin liittyen. Aiheesta tulee juttu lehden tammikuun numeroon. Itsekin vastasin kyselyyn, jossa kysyttiin muun muassa:

  • Kuinka paljon rahaa satsaat lapsesi kaverisyntymäpäiviin?
  • Mikä on kallein menoerä?
  • Pitääkö synttäreillä antaa vieraillekin pieni lahja?

Me olemme aina järjestäneet synttärit varsin edullisesti. Vuosi sitten teimme poikkeuksen, kun vuokrasimme esikoisen viisivuotisjuhlia varten uimahallin saunatilat 80 eurolla. Se on kallein menoerä, jonka olemme koskaan syntymäpäiviin käyttäneet. Ainakin pienten lasten kohdalla synttäreiden järjestäminen kotona on mielestäni helppo, halpa ja mukava vaihtoehto. Saatamme vielä joskus uudestaan satsata juhlatilan vuokraamiseen, mutta meille se on poikkeus eikä sääntö.

Kotisynttäreiden järjestämisessä meillä kuluu rahaa lähinnä tarjoiluihin. Laskeskelin, että tällä kertaa käytimme ruokiin ja koristeisiin noin 30-40 euroa. Synttärisankarin toiveesta askartelimme itse pinjatan kierrätysmateriaaleja käyttäen. Se maksoi ainoastaan sisälle laitettavien karkkien verran. Suolaiseksi tarjottavaksi leivoimme pitsaa, ja kakun teimme jäätelöstä.

Kavereille ei mielestäni ole pakko antaa lahjaa. Olemme kuitenkin yleensä järjestäneet onginnan tai jonkun muun ohjelmanumeron, josta saa pienen yllätyksen. Tällä kerralla aarrekartat johdattivat lelusormusten luo ja pinjatan sisältä paljastui karkkia mukaan otettavaksi. Ehdimme leikkiä pari muutakin leikkiä, joihin sain ideat Marttojen hienoilta synttärisivuilta.

Tällä konseptilla saimme aikaan mukavat juhlat. Ainut pettymys synttärisankarille oli tänä vuonna vieraiden vähäisyys. Juhlapäivänä Birminghamissa satoi lähes 20 senttiä lunta, ja kaupunki oli kaaoksessa. Viisi kaveria oli ilmoittautunut synttäreille, mutta sään vuoksi kaikki muut paitsi lähinpänä asuva kaveri peruivat tulonsa. Onneksi paikalle pääsi edes yksi. Hän pelasti esikoisen päivän.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »