Siirry sisältöön
Emilian pesue

Kuinka aamupäivät kuluvat kotihoidossa?

17.11.2017

Kun olemme vieneet esikoisen kouluun, voimme kuopuksen kanssa tehdä ihan mitä huvittaa. Se on ihanaa, kun saa ulkoilla, evästellä tai käydä vaikka kerhossa, uimassa tai kahvilassa keskellä päivää. Säännöllisesti kuitenkin myös hieman rasitun. Tuntuu, että jatkuvasti pitää miettiä, kuinka saamme kotihommat ja kaupassa käynnit hoidettua, ulkoiltua tarpeeksi ja järjestettyä kuopukselle sopivasti aktiviteetteja. Meillä on Lyylin kanssa tiettyjä viikkorutiineita, mutta pääasiassa keksimme päivän ohjelman spontaanisti samana aamuna. Kokosin tähän alle meidän tämän viikon aamupäivätouhut.

Maanantai 13.11.

Olemme jo lähdössä kirjaston loruhetkeen, mutta matkalla kuopus sanoo, että haluaa kotiin. Itsekin olen hieman uupunut edellisen päivän synttärijuhlista sekä nuhaisen katkonaisesta yöstä. Kurvaamme siis pyörällä kohti kotia. Syömme välipalaa ja leikimme synttärilahjoilla.

Tiistai 14.11.

Menemme tavalliseen tiistaiseen tapaan alle kouluikäisten playgroupiin, joka vastaa lähinnä Suomen perhekahviloita tai -kerhoja. Kuopuksella on kolmivuotispäivä, ja käymme sen kunniaksi kerhon jälkeen herkuttelemassa jätskibaarissa.

Keskiviikko 15.11.

Käymme postissa ja kaupassa. Pyräilemme sitten leikkipuistoon leikkimään ja syömään eväitä.

Torstai 16.11.

Aamu on kauniin aurinkoinen. Menemme yhteen lähileikkipuistoista. Melko pian kuopus väsähtää ja haluaa kotiin. Teemme omaan pihaan puutarhakahvilan. Yritän houkutella Lyyliä jäämään ulos, mutta kolmevuotiaan jääräpäisyydella hän vaatii lastenohjelmaa.

Perjantai 17.11.

Pyöräilemme viereiseen kaupunginosaan, jossa on perjantaisin playgroup. Käymme matkalla kaupassa. Kuopusta vaivaa nälkäkiukku. Onneksi se menee ohi, kun hän saa vähän välipalaa ennen kerhoa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »