Siirry sisältöön
Emilian pesue

Kotiäidin urakriiseilyä

21.09.2017

En olisi aikanaan uskonut, että olen kotona siihen asti, että lapsi täyttää kolme vuotta. Jos emme olisi muuttaneet ulkomaille, olisin varmasti palannut työelämään aiemmin. Uusissa ympyröissä siitä on ollut kuitenkin hyötyä, että olen kotona. Kesällä aloin jo hieman katsella työpaikkoja, mutta en vielä hakenut töitä, koska kuopuksen hoito olisi maksanut lähes saman verran kuin monen työn palkka. Kuopus täyttää marraskuussa kolme, ja joulun jälkeen hän voi saada päiväkodissa vähintään 15 ilmaista hoitotuntia joka viikko. Se tekee huonopalkkaisenkin työn teosta mielekkäämpää.

Tässä on pähkäiltävänä vielä se, millaista työtä oikein haen. Enkä tiedä vielä sitäkään, kuinka helposti haluamaani työtä voin täältä Englannnista saada. Suomessa molemmat tutkintoni ovat melko huonosti työllistäviä. Viimeisimpänä, jonkin verran myös hoitovapaan aikana, olen tehnyt freelance-kuvaajan töitä. Koska koko työelämäni on ollut silppuinen, kaipaisin vaihteeksi työpaikkaa, jonne voin mennä, jossa minun ei tarvitse jatkuvasti markkinoida itseäni ja josta saan joka kuukausi saman palkan tilille.

Kotiäitiydessä on omat haasteensa ja omat ihanat puolensa. Huomaan, että olen turhautunut tiettyyn elämänpiirin kapeuteen, mutta toisaalta tykästynyt muun muassa vapauteen ulkoilla tai käydä kahvilassa mihin aikaan päivästä huvittaa. Keskellä päivää soijalattea juodessani huomaan kuitenkin myös menettäneeni itsevarmuutta. Nuorempana uskoin, että pystyn mihin vain, jos tarpeeksi haluan. Haluanko enää tarpeeksi? Olenko tottunut liian helppoon elämään? Millaiseen työhön minusta oikein on? Ja kuinka selviän kunnon ruuhkavuosimeiningistä? Nytkin aamut tuntuvat välillä raskailta, vaikka päivän säntäily yleensä loppuu siihen, kun esikoinen on saateltu kouluun.

Vaikka kriiseilenkin työllistymistä, uskon, että asiat järjestyvät, kun vain otan itseäni kunnolla niskasta kiinni. Ja aion myös nauttia näistä keskipäivän kiireettömistä kahvitteluhetkistä niin kauan kuin mahdollista. Hyvää kahvia ja kakkuja (myös vegaanisia) saa esimerkiksi New Streetin aseman kupeessa olevasta Faculty Coffeesta. Siellä nautiskelimme Lyylin kanssa eilen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »