Siirry sisältöön
Adoäidin elämää

Vietämme Adoptoitujen päivää

15.03.2017

 

Suomeen on rantautumassa uusi juhlapäivä: Adoptoitujen päivä. Sitä vietettiin tänä vuonna tämän viikon maanantaina 13.3. Juhlapäivää on vietetty jo joitakin vuosia pienemmissä piireissä. Parin vuoden sisällä se yritetään saada kalenteriin kuuluvaksi merkkipäiväksi.

Meillä ei ennen ole päivää vietetty. Ja tänäkin vuonna hoksaan asian vasta samana päivänä facebookista adoptiovanhempien ja nuoreen aikuisuuteen ehtineiden adoptoitujen sivuilta, joilla onnitellaan ja otetaan onnentoivotuksia vastaan.

Mieheni on töissä, hänelle en voi edes kertoa asiasta, eikä se mitään auttaisikaan, sillä hän ei kuitenkaan ehdi töistä kotiin ajoissa. Eikä tyttökään tiedä asiasta mitään.

Iltapäivällä tytön kanssa kuluu turhauttavan paljon aikaa läksyjen teossa. Se ei koskaan ole kovin juhlamieltä herättävää, päinvastoin. Sitten tulee kaveri ja tytöt painuvat metsään seikkailemaan. Hyvä, kun ovat ulkona ja liikkuvat.

Koska tyttö on huono syömään tiettyjä ruoka-aineita joita on aika paljon jää päivällinen turhan niukanpuoleiseksi. Pitäisi saada jotain tukevaa pöytään iltapalalle. Juhlan kunniaksi ei voi mitään makeaa tarjota ennen kuin on kunnon iltapala syöty.

Kello alkaa olla jo turhankin paljon. Jotain pitäisi pian keksiä. Mutta mitä?

Sitten hoksaan, että mennäänpä Mäkkärille syömään. Kaverikin saa tulla mukaan. Siitäkös riemu syntyy. Jälleen kerran ihmettelen, miten pienestä lapset voivat ilahtua. Ylimääräinen mäkkäriateria maanantai-iltana suuren ilon aihe. Suunnittelen jäätelöä jälkiruuaksi, mutten sano sitä vielä. Tytöt itse puhuvat pirtelöstä. No olkoon, pääasia, että saavat mieleistään.

Perillä käy kuitenkin ilmi, että jäätelökone, jolla myös pirtelöt valmistetaan, on rikki. Ei tänään saatavilla jäätelöä eikä pirtelöitä. Kolajuomaa en voi ostaa juuri ennen nukkumaanmenoa, koska se virkistää. Voi harmituksen harmitus. Juuri kun piti juhlia.

Mutta ei tyttöjä harmita! He ottavat jotain muuta limua. He ovat tyytyväisiä: Heillä on kivaa!

Hyvää Adoptoitujen päivää, rakas tyttäreni! Tämän päivän viettoa varmasti jatketaan perheessämme tulevina vuosina! Tästä tulee meille kiva yhteinen juhlapäivä. Toivottavasti muutkin adoptioperheet ja adoptoitujen yhteisöt enenevässä määrin ottavat merkkipäivän omaksensa ja se saadaan pian kalenteriin kaikkien tietoisuuteen.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »