Arkisto avainsanalle “tulevaisuus”
-
Varastetut vuodet ja kapuloita ruuhkavuosien oravanpyörässä
Saamme usein Puolison kanssa osaksemme hieman ihmettelyä, kun olemme suomalaissa mittakaavassa niin kovin jäljessä sitä outoa kaavaa, jota täällä usein noudatetaan. Meillä on työt ja lapset ovat kouluikäisiä, silti vasta nyt hankimme ensimmäisen autolainamme ja ne kiireiset niin kutsutut ruuhkavuodetkin me olemme tähän asti onnistuneet välttämään. Lue lisää »
-
Miltä maailma näyttää 2050-luvulla? Kuuntele nuorten podcastia!
Tervetuloa kuuntelemaan 2050-luvulla -podcastin ensimmäistä jaksoa! Venla Siltovuori keskustelee yliopistonlehtori Päivi Armilan (Itä-Suomen yliopisto) kanssa nuorten tilanteesta ja mahdollisuuksista maaseudulla. Kuinka pitkät etäisyydet, paikkakuntien ikäluokkien pienuus ja heti takapihalta alkava luonto vaikuttavat nuorten mahdollisuuksiin rakentaa elämäänsä. Tahtovatko kaikki kaupunkiin heti kun mahdollista? Jakson ovat editoineet Venla Siltovuori ja Pasi Huttunen. Miltä maailma näyttää 2050-luvulla ja […] Lue lisää »
-
Lapsella on oikeus kuulla, että tulevaisuus on valoisa ja aina on toivoa
Parhaillaan vietetään lapsen oikeuksien viikkoa. Teemaviikon tarkoituksena on nostaa framille YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Lue lisää »
-
Lupa unelmaan – lapsen oikeuksien viikko
Tällä viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa. Mitä unelmointi merkitsee? Lue lisää »
-
Työelämä teki minusta paremman vanhemman
Vuodet kotiäitinä opettivat paljon. Kuitenkin vasta palattuani työelämään, koen voivani olla oikeasti paras mahdollinen vanhempi lapsilleni. Lue lisää »
-
Mistä lapset ja nuoret unelmoivat tai tuntevat huolta? Asiaa selvitettiin koulukiertueella Helsingistä Inariin!
Tahdoimme tietää, mistä lapset ja nuoret haluaisivat lapsen oikeuksien viikolla puhua, kirjoittavat Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijat Ira Custódio ja Mari Väistö. Keskusliitto koordinoi lapsen oikeuksien viestintäverkostoa. Lue lisää »
-
Kannattiko palata takaisin Suomeen?
Aikainen aamu. Lokit huutavat taivaalla. Kävelen aamulenkilläni ja kallistan huomaamatta päätäni katsellessani auringonnousun värjäämää keltaista taivasta ja ylempänä taivaankannella roikkuvia hennon vaaleanpunaiseksi värjääntyneitä pilviä. Kadut ovat tyhjät, vain yksittäinen auto huristaa ohitse. Kevätyön viileys viipyilee vielä ilmassa ja olen kiitollinen lämpimästä piposta, jonka kaivoin kaapista esille aamulla. Eilen seisoin jo merenrannassa ilman hattua ja takin […] Lue lisää »
-
Korona-arjen ajatuksia- onko tässä mitään mieltä?
Räntää sataa vaakasuoraan. Maisema muuttuu hetkessä aurinkoisesta kevätpäivästä valkoiseksi mössöksi. Lumihiutaleet tarttuvat pipooni, tipahtelevat vedeksi sulaneina kasvoilleni. Ripsiin muodostuu vesipisaroita. Heinikossa kaakattaa heinäsorsa ja varis lennähtää äkäisin siiveniskuin puuhun. Lapset leikkivät ojassa, tutkivat kyykkysiltään sammakonkutua ja ihmettelevät ojanpohjaa. Minulla on korvissa kuulokkeet. Sieltä kaikuvat turvalliset työkavereiden äänet. Minun kuplani ovat nämä kaksi; työ ja perhe. […] Lue lisää »
-
Kun pelko valtaa arjen
Esikoinen kiukkuaa koko päivän. Purskahtelee itkuun ja raivoaa. Tällaista ei ole hänen kanssaan ollut ikuisuuksiin. En edes muista milloin viimeksi hän olisi ollut näin herkillä. Tiedän, ettei syy oikeasti voi olla legopalasessa, jonka Kuopus otti omaan ajokkiinsa vaikka Esikoinen oli ajatellut sen sopivan hänen autoonsa. Eikä kyse ole oikeasti kadonneesta aku ankasta tai siitä etteikö […] Lue lisää »
-
Miksi lapsi harrastaa? Omaksi ilokseen vai vanhempien mieliksi?
Lasten harrastaminen tai harrastamattomuus puhututtaa säännöllisin väliajoin. Lehdet ja keskustelupalstat täyttyvät depateista pitääkö lapsen harrastaa, kuinka paljon, minkä ikäisenä ja mitä hyötyä/haittaa siitä kaikesta on. Me olemme meidän perheessä puhuneet useita kertoja lasten harrastamisesta. Olemme pohtineet oikeita harrastusmuotoja ja määriä. Olemme miettineet koska vaihtaa lajia ja koska jäädä katsomaan onko jokin harrastus oikeasti lapselle vastenmielinen […] Lue lisää »