Arkisto avainsanalle “Kiina”
-
Verkkokauppaostokset voivat allergisoida lapsen
Wish, AliExpress, Lightinthebox ja muut kiinalaiset verkkokaupat ovat tavaroiden hamstraajien ja krääsän rakastajien taivas. Tavaroiden tilaileminen ei useinkaan ole pelkkää hyödykkeiden hankintaa, vaan monille kyse on myös harrastuksesta. Sen koukuttavuudesta kertoi esimerkiksi Iltasanomien Taloussanomien haastattelema Suvi Sinkko, joka haluaa, että hänelle on tulossa paketteja koko ajan. Kiinalaisten verkkokauppojen kautta saa siis luotua itselleen jatkuvan joulun. […] Lue lisää »
-
Hassuja kiinalaisia tapoja
Kun tulimme Kiinaan vuosi sitten, huomasimme heti muutamia kiinalaisille tyypillisiä tapoja, jotka tuntuivat meistä oudoilta tai hassuilta. Nyt monet niistä ovat tulleet jo meillekin niin tutuiksi, ettei niitä edes huomaa. Kiinalaiset haluavat tarjoilla ja juoda veden lämpimänä. Usein se on vielä sitruunalla maustettua, josta meille tulee helposti mieleen lämpöinen tiskivesi. Nyt olemme jo ihan tottuneet […] Lue lisää »
-
Suomalaisena vauvana Kiinassa
Edelliset viikkomme Kiinassa ovat olleet melkoisen vauhdikkaita ja huolen täyttämiä. Lue lisää »
-
Kaiken maailman markkinoilla
Kiinaa voisi kutsua maailman tavarataivaaksi, sen verran paljon kaikkea täältä löytyy. Shanghain-kuukausien aikana olemme asioineet monenlaisilla markkinoilla. Niillä on aina hauskasti kiinalainen tunnelma, koska niillä asioivat pääosin paikalliset. On ollut suureksi avuksi, että minulla on alkuvuoden aikana ollut malttia opiskella kiinan kielen alkeita. Hinnat kun ovat aina edullisemmat, kun niistä osaa neuvotella suoraan kiinaksi. Heti […] Lue lisää »
-
Tyttöjenpäiväkirje tytöistä kalleimmalle
Tänään on tyttöjen päivä, 11.lokakuuta 2017. Kirjoitan sinulle ensimmäisen varsinaisen kirjeeni siksi, että olen kiitollinen ja iloinen siitä, että minulla on sinut: ihan oma tyttö. Et tiedäkään, kuinka kovasti minä toivoin sinua, omaa pientä lasta. Ensin luulin, että syntyisit minun mahastani niin kuin lapset tavallisesti syntyvät vanhemmilleen. Mutta kun niin ei käynyt, aloinkin odottaa […] Lue lisää »
-
Kiina-matkailua vauvan kera
Kiinalainen arki Suomi-kesän jälkeen on alkanut ihan sujuvasti. Lasten koulu jatkui elokuun viimeisenä päivänä ja hienosti ovat molemmat saaneet taas opiskeluvauhdin päälle. Pitkän kesäloman aikana oli kiva saada rauhassa tutustua pikkutulokkaaseen. Vauva oli kuusi viikkoa vanha, kun lensimme Shanghain-kotiin, ja ensimmäinen lentomatka sujui hyvin. Saimme paikat Exit-käytävän läheltä, ja myös vauvankoppa oli vapaana. Siihen oli […] Lue lisää »
-
Retki Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle
Kesällä teimme retken Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle. Aluksi harhauduimme väärälle puolelle Tammerkoskea ja osuimme Finlayson Art Area (FAA) -alueelle. Se on Finlaysonin puuvillakutomon vanhaa tehdasmiljöötä, joka on myös säilynyt ja nyt täynnä kaikenlaista kiinnostavaa taidepöhinää, mutta valitettavasti meillä ei tällä kertaa ollut aikaa tutustua siihen. Sinnekin pitää joskus mennä. Parhaiten jäi mieleen vastaan osunut Miina Äkkijyrkän […] Lue lisää »
-
10 pientä varvasta ja kiinalainen raskaus
Blogissani on ollut pikkuinen tauko, jonka aikana perheessämme on tapahtunut pieniä suuria asioita. Vietimme kesällä kaksi kuukautta Suomessa, ja saimme pikkuisen tytön täydentämään Shanghain-ryhmäämme. Kun muutimme alkuvuodesta Kiinaan, oli takanani jo ensimmäinen raskauskolmannes. Löysin Shanghaista nopeasti yksityisen sairaalan, jossa raskaudenseurantaa jatkettiin. Käytännössä tapasin kiinalaista erikoislääkäriä aluksi noin kerran kuussa ja viikolta 30 lähtien joka […] Lue lisää »
-
Sopeutumista ja Shanghain arkea
Alkuvuotemme Kiinassa vierähti nopeasti. Muutto maailmalle oli perheen yhteinen päätös, silti kukin on kokenut kiinalaista elämää omista lähtökohdistaan. Moni sanoi, että alkuvaiheen kuherruskuukauden jälkeen tulee notkahdus, vaikeampi kohta, jossa koko ratkaisu horjuu, koti-ikävä painaa ja elämä maailmalla tuntuu vaikeammalta. Lue lisää »
-
Kiinalainen lapsuus
Kiinalaisesta lapsuudesta tulevat nopeasti mieleen suorituspaineet ja kilpailu. Koulussa on oltava hyvä, jotta voi saavuttaa oman paikkansa kehittyvästä yhteiskunnasta. Kilpailu opiskelu- ja työpaikoista aikuisuudessa on kovaa, ja edellytykset pärjäämiselle luodaan jo lapsena. Kiinan erityispiirre on väestön suuri määrä: viime vuonna täällä syntyi 18 miljoonaa vauvaa – aika huikea määrä verrattuna vaikkapa Suomen koko väkilukuun! Oma […] Lue lisää »