Arkisto avainsanalle “kielitaito”
-
Kaksikielisyyttä on R kirjain – Miten kaksikielisyys vaikuttaa identiteetin muodostumiseen?
Tämä on yhteistyöpostaus Suomessa toimivan familia ry:n kanssa. Familia on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys joka tukee Suomessa olevia monikulttuurisia ihmisiä ja perheitä. Familialla on menossa kaksi- ja monikielisyyskampanja johon myös minä osallistun kertomalla mitä kaksikielisyys minulle merkitsee. Olen juuri hetki sitten kertonut teille meidän monikielisestä arjesta, mutta lähestyn aihetta uudelleen, vielä vahvemmin siitä näkökulmasta […] Lue lisää »
-
Puhutaanko siellä koulussa Amerikkaa?
Miten lapsi oppii vieraan kielen. Kuinka raskasta on lapselle joutua ympäristöön (kouluun) jossa muut lapset puhuvat kieltä jota he eivät ymmärrä? Oppiiko lapsi vieraan kielen? Kadottaako hän oppimisen myötä taidon puhua äidinkieltään? Kysymyksiä joita varmasti jokaikinen ulkomaille vieraan kielen alueelle muuttanut, tai muuten kahden kielen kanssa elävä pohtii. Ajattelin avata teille hieman meidän tilannettamme, nyt […] Lue lisää »
-
Kielitaito saadaan luokkakavereilta
Osallisuus on maahanmuuttajaoppilaalle ratkaisevan tärkeä asia, sillä se mahdollistaa kielen oppimisen ikätovereilta. Osallisuus edistyy kuuntelemalla, kohtaamalla ja kannustamalla. Opettaja ei voi pakottaa ketään osallisuuteen, mutta hän voi luoda osallisuutta edistäviä tilanteita, kirjoittaa Satu Taskinen väitöksessään. Taskinen seurasi maahanmuuttajien osallisuuden edistymistä koulussa yhden lukuvuoden ajan. Tutkimuksessa oli mukana viisi luokkaa opettajineen. Luokissa oli yhteensä kymmenen 7–15-vuotiasta […] Lue lisää »
-
Kotoutumisessa kielitaito on tärkeää
Suomeen päässyt, suomea osaamaton pakolainen ei vielä tiedä, että kotoutumisessa kaikki liittyy kielitaitoon. Eurooppa onkin valtavan kielenopetusurakan edessä. Avuksi tarvitaan erilaisuutta rakastavia ihmisiä ja kehittynyttä tietotekniikkaa. Lue lisää »