Hyppää sisältöön

Vuosisuunnitelman väliraportti – hienoa onnistumista kauheista syistä johtuen

Syyt siihen ovat yllättäviä ja ikäviä, mutta tässä vaiheessa voi väliraporttina todeta, että vuosisuunnitelma etenee Pasilla aika hyvin.
Julkaistu
Vuosisuunnitelman väliraportti – hienoa onnistumista kauheista syistä johtuen

Kuva: Pasi Huttunen

Heti vuoden alussa julkaisin blogissa suunnitelman vuodelle 2020. Suunnitelmaa saattoi kuvailla parhaiten sanakolmikolla vähemmän, hitaammin, kevyemmin enkä tosissani uskonut suunnitelman toteutuvan. Sitten tuli korona ja muutti tilanteen. Alla muutama poiminta listasta.

  • Sanotaan, että aikainen lintu madon nappaa. Tämä on varmasti totta, mutta voisin tänä vuonna nukkua vähän pitempään ja tyytyä aamulla ihan kahviin ja leipäpalaseen
  • Voisin jättää sen huomiseen jos asiaa ei ihan välttätöntä ole tänään tehdä
  • Joskus myöhään on ei milloinkaan. Sehän kuulostaa itse asiassa aika hyvältä ja rennolta
  • Tästä voisi tulla somettamisen vuosi! Viime vuonna oli liian vähän aikaa katsella kissavideoita ja selailla somefiidejä päämäärättömästi

Koronan takia nämä kohdat ovat toteutuneet vaivatta ainakin tähän mennessä.

Saako tästäkään puhua? No saa!

Keep calm and stay home

Annamari Sipilä Hesarissa kirjoittaa: ”Yksi pandemia-ajan tarkimmin varjelluista salaisuuksista on kotiin eristäytymisen tuottama ilo. Koskaan aiemmin introverteilla eivät ole olleet asiat näin hyvin.”

Sipilän viesti on, että tästä asiasta, eristäytymisen iloista ei sovi puhua, mutta minä olen kyllä puhunutkin siitä estoitta. Tai no en tietenkään estoitta, koska sosiaalinen tilanne se somekin on. Olen saanut vastakaikuakin eikä kukaan ole asiasta järkyttynyt eikä kukaan ole paheksunut.

Esimerkiksi lukemaan on ehtinyt enemmän. Jos kaipaat lukemista, niin täältä pari hyvää vinkkiä ja tuolta sekä tuolta nippukaupalla lisää. Mitä taas musiikin kuunteluun tulee, niin tässä ja tässä.

Tämä korona, poikkeustila ja sen jälkeinen raunioituneen talouden jälleenrakennus ovat oikeasti inhimilliseltä kantilta hirvittäviä asioita, mutta ei se tarkoita sitä, etteikö saisi iloita mahdollisuudesta vähän rauhoittua. Etenkin kun tiedämme sen rauhoittumisen hiukan hidastavan globaalin ekokatastrofinkin etenemistä.

Syyt siihen ovat yllättäviä ja ikäviä, mutta tässä vaiheessa voi väliraporttina todeta, että vuosisuunnitelma etenee aika hyvin. Ei nyt mennä siihen, mitä ensi syksy tulee olemaan. Kerään voimia.

Pasi Huttunen, @paspah