Hyppää sisältöön

Harry Potter -fanit kirjamatkalla

Julkaistu
Harry Potter -fanit kirjamatkalla

Ketunhäntä juhli jokin aika sitten syntymäpäiväänsä. Voitte varmaankin kuvitella, että hän innostui hullun lailla saadessaan lahjaksi äiti & poika -matkan Lontooseen Warner Brosin Studioiden Harry Potter -kierrokselle. Ketunhäntä on unelmoinut tällaisesta matkasta jo vuosia.

Tällä Lontoon studiolla on siis kuvattu kaikki Harry Potter -elokuvat, mutta meille kyseessä oli tietenkin ennen kaikkea kirjamatka. Itse asiassa emme kumpikaan ole nähneet kuin kaksi ensimmäistä Harry Potter -elokuvaa, vaikka niitä on tehty yhteensä kahdeksan. Itse muistan olleeni ensimmäisen Harry Potter -elokuvan nähtyäni suorastaan pettynyt; niin paljon siinä oli oiottu kirjan juonikuvioita. Myöskään Ketunhäntä ei ole innostunut Harry Potter -elokuvista yhtä paljon kuin kirjoista. Tosin tilanne saattaa nyt matkan jälkeen muuttua.

Studiokierros tarjosi kyllä hengästyttävän paljon nähtävää kirjafaneillekin. Keskustelimme matkan aikana myös paljon siitä, kuinka itse olimme kuvitelleet kirjan henkilöt, tapahtumapaikat ja maailman. Oma mielikuvitus on kyllä aivan ihmeellinen voimavara.

Tässä muutamia tunnelmakuvia kierrokselta.

Harry Potterin sänky Rohkelikkotornissa.

Kirjeet valtaavat Likusteritie 4:n olohuoneen.

Kalkaroksen näytepurkit näyttivät yököttäviltä.

Kielletyn metsän hämähäkkejä.

Kurkistus Albus Dumbledoren työhuoneeseen.

Postipöllöjä myynnissä Viistokujalla.

Olen elämäni aikana vain kerran aikaisemmin tehnyt kirjamatkan. Tuolloin kohdekaupunki oli Praha. Arvaatteko, mihin kirjaan matka liittyi?

Voi olla, että tästä eteenpäin teen enää vain kirjamatkoja.

 

P.S. Olen aiemmin kirjoittanut Harry Pottereista näin: