Hyppää sisältöön
Lapsen Maailman kansi 2/2024.

Lapsen Maailma 2/2024

Vierailimme Monika-Naiset liitto ry:n Turvakoti Monassa. Se on Suomen ainoa salaisessa osoitteessa toimiva, vain naisille ja heidän lapsilleen tarkoitettu turvakoti. Väkivaltaa kokeneita lapsia autetaan parhaiten puhumalla asioista niiden oikeilla nimillä. Monassa jokainen lapsi saa henkilökohtaisen työntekijän.

Varamummo Iiris Konttinen on odotettu vieras. Hän on parivuotiaalle Amandalle ihana lorutteleva mummo ja Jasmin-äidille itseluottamusta rakentava tsemppari sekä korvaamaton arjen apu. Iiriksellä on ymmärrystä kolmesta omasta lapsesta ja kahdeksasta lapsenlapsesta sekä kokemusta vapaaehtoistyössään kohtaamistaan lapsista.

Silja-Elisa Laitonen osasi jo ennen kouluikää soittaa poliisille ja äitinsä kantabaariin. Poliisit olivat niitä, jotka aina tulivat ja pelastivat tilanteen. Laitonen työskenteli kahdeksan vuotta poliisina ennen kirjailijanuraansa. Vuonna 2013 hän kiersi yhdessä toisen lastensuojelutaustaisen poliisin kanssa koulukodeissa kertomassa kokemuksistaan ja työstään sekä kuuntelemassa nuorten kokemuksia.

Neljän sukupolven talo… Helsinkiläisen suvun ja kolmen asunnon taloyhtiön vanhin on 94-vuotias isoisoisä Altti ja kuopus 3-vuotias Kaisla. Parasta sukutalossa on se, että siellä pääsee kokemaan hyvin eri-ikäisten ihmisten elämää ja maailmaa.

Tilaa lehti

ja tuet Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tässä numerossa

Lastensuojelu 
Kirjailija Silja-Elisa Laitonen muutti 12-vuotiaana Korkkiksen nuorisokotiin
Turvakodissa jokainen lapsi saa henkilökohtaisen työntekijän
Tapasimme elokuussa 2021 Joonatan Nsukamin. Hän oli tuolloin perustanut Jälkiturva- yrityksen, jonka kautta halusi kehittää jälkihuoltoa. Hän oli itse saapunut ilman vanhempiaan Kongosta Suomeen vain 6-vuotiaana. Mitä Nsukamille kuuluu nyt?

Terveys 
Oletko kuullut isäneuvolasta?

Perhesuhteita 
Iiris Konttinen on pian parivuotiaalle Amandan varamummo ja tämän äidille korvaamaton arjen apu
Parasta helsinkiläisen suvun ja kolmen asunnon taloyhtiön talossa on, että siellä pääsee kokemaan hyvin eri-ikäisten ihmisten elämää ja maailmaa

Tue Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tilaa lehti!

Edullinen kestotilaus verkkokaupasta vain
69€ / vuosi! Tutustu myös muihin tilausvaihtoehtoihimme.

Tilauslomake

Tutustu uusimpaan numeroon