Hyppää sisältöön

Lukuloman kirjavinkit leikki-ikäisille

Julkaistu
Lukuloman kirjavinkit leikki-ikäisille

Tänään vuorossa on syysloman eli lukuloman kirjavinkkejä leikki-ikäisille. Nämä kirjat ovat ilmestyneet tänä vuonna ja ne Kiikkuvan kirjapyllyn perheessä on jo luettu tällä viikolla. Jos etsitte alle kouluikäisille lapsille sopivia iltasatukirjoja, niin näihin kannattaa ehdottomasti tutustua:

 

Essi Kummu & Marika Maijala: Häätanssit

Erilaiset lapset reagoivat muutoksiin eri tavoin, mutta joillekin lapsille muutokset ovat ihan erityisen vaikeita. Häätanssit-kirja kertoo Eliakseksta, jonka on vaikea hyväksyä sitä, että äiti menee uusiin naimisiin ja että kotona asuu nyt myös äidin uusi puoliso Inari ja hänen tyttärensä Helga.

Elias käsittelee näitä elämänsä ajankohtaisia mullistuksia ystävänsä, vaarinsa ja isänsä kanssa, ja pikkuhiljaa hän alkaa nähdä muutoksissa myös hyviä piirteitä.

Vaikka kirjassa on paljon henkilöitä, sen tarina on yllättävän selkeä. Kirjan kieli kuvastaa monipuolisesti Eliaksen erilaisia tunteita ja tuntemisen vaikeutta. Kirjan henkilöt ovat tuttuja myös sarjan aiemmista kirjoista Puhelias Elias ja Harjoituspusuja. Koko kirjakolmikko on kyllä tutustumisen arvoinen pläjäys. Marika Maijalan kuvitukset ovat hentoja, riisuttuja ja valoisia.

Tämä kirja sopii mielestäni täydellisesti 4–6-vuotiaille lapsille.

 

Melissa Castrillón: Mahtava Milli

Tämän kirjan visuaalinen ilme on suorastaan hengästyttävä. Kirjan kuvitukset ovat äärimmäisen täyteläisiä ja niitä on ripoteltu monille sivuille useita ikään kuin sarjakuvamuotoon.

Kirjan tarinassa pieni Milli-tyttö kuuntelee tätiensä kertomia tarinointa ja unelmoi siitä, että hänelle tapahtuisi joskus jotain jännittävää. Ja tietysti eräänä yönä pöllö sitten pyytää Milliltä apua ja hän pääsee mukaan hurjaan seikkailuun.

Vaikka kirjan tarina on tavallaan aika perinteinen, se tarjoaa päähenkilölapselle kivan aktiivisen roolin. Aktiivisia, rohkeita ja periksi antamattomia tyttösankareita tarvitaan aina!

 

P.S. Lue myös lukuloman kirjavinkit pikkukoululaisille