Siirry sisältöön
Kulttuuri

Kirjailija Eve Hietamies on arjen sanoittaja

05.02.2018 Anu Vallinkoski Mara Leppä

Toimittaja-kirijailija Eve Hietamiehen 12-vuotias Christopher on pieni ihme. Poika syntyi useiden keskenmenojen jälkeen.

Toimittaja-kirjailija Eve Hietamies kuvaa kirjoissaan tyypillistä lapsiperhearkea, mutta hänen oma elämänsä ei ole mennyt aina sitä tavallisinta latua. Koulupudokkaasta tuli menestyskirjailija ja keskenmenoprinsessasta pienen pojan äiti.

Ihan kuin meillä, on moni huokaissut yksinhuoltajaisä Antti Pasasen ja tämän Paavo-pojan tarinaa lukiessaan. Kirjailija-toimittaja Eve Hietamies, 53, on kuvannut Pasasten elämää Yösyöttö-teoksesta alkaneessa romaanitrilogiassaan, jossa hän on ikuistanut monen suomalaisen lapsiperheen arjen sanoiksi.

Mutta millainen äiti Antti Pasasta sivupersoonakseen kutsuva Eve Hietamies on omalle 12-vuotiaalle Christopher-pojalleen?

Tulin äidiksi 41-vuotiaana. En hermostunut niin helposti kuin ehkä olisin vähän nuorempana tehnyt. Suhtauduin pieniin vastoinkäymisiin usein sarkastisen huvittuneesti. Kun lapsi makasi kuralätäkössä uusissa vaatteissaan, tuumasin vain, että onneksi pesukoneet on keksitty, Eve kertoo.

Pienet asiat ovat pieniä, mutta isot asiat isoja. Eve kertoo vanhempana pitävänsä tiukasti kiinni niistä isoista asioista.

Lue lisää helmikuun Lapsen Maailmasta! Lehden irtonumeroita on tällä hetkellä myynnissä vain Helsingissä Akateemisessa ja Kaisa-kirjaston kirjakaupassa.

Irtonumeron voi tilata myös asiakaspalvelusta hintaan 7,90 e sähköpostitse tilaajapalvelu(at)lskl.fi tai soittamalla (03) 4246 2222.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »