Hyppää sisältöön

Isänpäivänä voi vaikka värittää auton

Julkaistu

Suomessa se on taas pian. Isänpäivä. Isänpäivä ja joulu ja muuta paskaa. Lapset piirtelevät kortteja ja äidin kanssa suunnitellaan herkkuaamiaista isille. Lapset herättävät macho-isänsä äänettömästi. Isänpäivä herättää pohdintoja isyydestä ja isänä olemisesta. Se tarkoittaa sitä, että on lapsia ja on tekemisissä niiden kanssa. Uhrautuvaisimmatkin isät kuitenkin kalpenevat merihevoskoiraan rinnalla. 

Isänpäivän viettäminen on hieno tapa muistaa ja kiittää isiä ja isoisiä. Tämä ei tarkoita sitä, että ongelmat lakaistaan piiloon maton alle. Isänpäivä saa miettimään elämäni isähahmoja. Tulisiko mustakin isona pelkuri-munapää niinkuin isästäni? Isänpäivän kynnyksellä Hovimuusikko kirjoitti kappaleen omista kokemuksistaan isänä. ”Ovatko nämä sinun silmäsi”, kysyy teksti ja jatkaa: ”vielä ehdit ottaa siitä selvää ennen isänpäivää.” Isänpäivä! Ei paniikkia, se ei ole vielä tänään. Isänpäivä on tänä vuonna tarunomaisen sankarin päivä. Olen isä. Mutta jouduin pohtimaan kuinka ylpeä isä todella voin olla. Enkä tarkoita lapsiani. Tarkoitan itseäni. Isänpäivä tarkoittaa, että isät on töissä. Miksi juhlimme isänpäivänä vain yhtä isää ja äitienpäivänä montaa äitiä? Yksi syy äitienpäivän ja isänpäivän erilaisiin nimeämisperusteisiin voisi olla se, että naiset ovat yleensä pitkäikäisempiä kuin miehet.
Isänpäivälahjan valitseminen on usein haasteellista, sillä isäthän eivät tietenkään halua mitään lahjaksi.  Tässä lahjavinkit isänpäivään. Maksimihinnaksi lahjalle määriteltiin sata euroa. Istutetaan rairuohoa tai vaikka krassia, joka voidaan sitten yhdessä syödä. Ei mitään kakkukahveja isille. Ei edes sinnepäin! Täräytä pöytään kunnon liha-ateria isänpäiväksi – pihvi jallukastikkeella toimii aina! Tekisitkö isälle suklaisen pukukortin? Isän voi yllättää vaikka pellillisellä tuoreita sämpylöitä. Katso mitä mielenkiintoista ja ajankohtaista tietoa terve.fi sivustolta löytyy aiheesta: isänpäivä. Etkö tiedä mitä hankkia? Lahjakortti on aina hyvä vaihtoehto. Kravatit ja lompakot ovat toki mukavia lahjoja. Kännykän suojakuori omalla kuvalla, kuvamuki, hiirimatto valokuvalla, avaimenperä valokuvalla. Tyypillisestihän isänpäivälahjaksi ostetaan jotain kovaa tai pehmeää. Kehon epätasapainotila tarkoittaa sitä, että luusto ei ole oikeassa asennossa. Isälle helpotusta erilaisiin vaivoihin tai stressiin seuraavista hoidoista:
intialainen päähieronta
kraniosakraalihoito
osteopatia
akupunktio
hieronta
stressinpoistohieronta niska-hartia seudulle, pään alue
Access-Bars-hoito
Swan-kasvohieronta
Ja onnea isille ja isoisille. Rakkaille epätäydellisille. Mä olen kuullut anekdootin, jonka mukaan isänpäivä tarkoittaa sitä, että isä viettää lasten kanssa koko päivän laatuaikaa. Voi olla, että itse olen isänpäivänä synnärillä. Isänpäivästä kun juhlimatta selviää, niin tuleekin pian jo joulu.

Vesa Liminka
Yllä oleva teksti on muodostettu hakukonetuloksista.