Hyppää sisältöön

Isäblogeja etsimässä

Julkaistu

Lähiaikoina blogissamme vieraileva keskustavaikuttaja ja tuore isä Anssi Kekkonen on polkaissut käyntiin myös oman isyysaiheisen bloginsa Noljakanfaija. Sen inspiroimana päätin kahlata blogosfääriä ja etsiä muitakin isäblogeja. Blogeja löytyi nopeasti kymmeniä, mutta aktiivisia niistä oli vain osa. Alla listatuista blogeista Isän pikajuna näyttää keskittyvän enemmän yhteiskunnalliseen ja päivänpoliittiseen keskusteluun kuin suoranaisesti isyyteen. Isin ja tyttöjen hiushommat keskittyy nimensä mukaisesti hiusten laittamiseen.

Hyvin samanlaiset teemat näyttävät isiä vaivaavan, kiinnostavan ja kuohuttavan, mutta liiaksi ei isien tuottamaa isäpuhetta näytä olevan. Useat isäblogeista näyttävät jäävän myös kohtalaisen lyhytkestoisiksi. Usein ne perustetaan kun lasta odotetaan tai kun vauva on juuri syntynyt ja silloin blogin ylläpitäminen käy helposti uuvuttavaksi. Sen kaltaiseen ylimääräiseen puuhaan ei vain ole aina aikaa, eikä lopulta ehkä kiinnostustakaan. Niiden asioiden elämisessäkin on ihan tarpeeksi, joten kirjoittaminen on monelle liikaa. Jonkin verran aktiivisia isäblogeja silti löytyy.

Tarkoitukseni on jossain vaiheessa koota linkkilista, jossa olisi jotenkin tämän tekstin tapaan listattu aktiiviset isäblogit. Korostan, että tämä lista on varmasti puutteellinen! Blogeja saa vinkkailla minulle vaikkapa kommentoimalla tähän blogiin tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen paspah[at]gmail.com.

Noljakanfaija

Olen 28-vuotias, Joensuussa asusteleva tuore perheenisä. Perheeseeni kuuluu avovaimo ja pieni Sulo-poika. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, pian maisteri. Kirjoittelen vanhemmuudesta isän näkökulmasta. Minut löytää Instagramista hashtagilla #noljakanfaija tai täältä: https://instagram.com/anssikekkonen/
Snapchatissa käyttäjänimeni on metsienmeisseli

Isyyspakkaus

Kolmihenkisen helsinkiläisperheen tavallisen epätavallista perhe-elämää.
”Isi” on keski-ikäistyvä pelituottaja ja wanna-be-rocktähti, jolla on aina liian monta rautaa tulessa ja liian vähän aikaa urheilla.
”Rouva” on sitruunamehun ja yrttien tuoksuinen äiti ja ruokafanaatikko, joka postaa annoksiaan Instagramiin aina, kun silmä välttää.
”Tyttö” on 3-vuotias tanssijatar, joka rakastaa mekkoja, hiuspinnejä, vaaleanpunaista ja Frozen-elokuvaa.
”Eppu” on perheen 14-vuotias karvaton koira, joka vihaa lapsia.
Aina kun vaan mahdollista, perhe karkaa lomalle New Yorkiin tai kesämökille Etelä-Savoon – tai vähintään ulos syömään omassa kotikaupungissa.

Isin ja tyttöjen hiushommat

Isi: Matti Airola
Tytöt: Maisa ja Kerttu

Kahden tyttären itseoppinut letittäjä-isä, jonka intohimo sai alkunsa ihanan Maisan kysyttyä tarpeeksi usein ranskanlettien perään. Isin opettelu palkittiin ja hiushommista tuli yhteinen harrastus!

Kotikaupunkimme on kaunis ja rakas Rauma.

Isän pikajuna

Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina.

Vauvaa vaille isä

Helsinkiläisen miehen blogi lapsettomuudesta ja yrityksistä löytää siihen ratkaisu – isälle vauva. Kesästä 2015 alkoi odotus…

Minä, isä

Kuplassa asuvan isän ajatuksia. Poika syntyi vuonna 2014, ajatuksia syntyy liikaa tai liian vähän, ei koskaan sopivasti. Politiikkaa, perhe-elämää, sometusta ja koulutusta, siinä suurimpia teemoja.

Isäkuukaudet

”Tuomas, sä olet hullu”, kommentoi työkaverini kuullessaan minun jäävän viideksitoista kuukaudeksi kotiin kahden pienen lapsen kanssa. Tämä blogi antaa sinulle mahdollisuuden arvioida kuinka hullu olenkaan. Se siis kertoo matkastani koti-isyyden poluilla ja pitkospuilla.

Akkavalta

Kahden lapsen isä, yhden vaimon mies. Nettiroolipelaaja ja pikkelssin suurkuluttaja. Aina liian aikaisin paikalla. Kuuntelee salaa Cheekiä. Rakastaa julkista liikennettä, ärsyyntyy kanssamatkustajista. Selfieiden kruunaamaton kuningas.

Ja bonuksena vielä minua taannoin suuresti ilahduttanut ja inspiroinut blogipostausten sarja, jossa isä opettaa lapsilleen tietokoneiden käyttöä vanhan liiton tapaan: The Changelog -blogin postaukset kategoriasta Children & Computing

Ei graafista käyttöliittymää, eikä todellakaan mitään kosketusnäyttöjä, vaan Linux ja komentorivi. Osaisinpa itsekin tarpeeksi, että osaisin kunnolla esitellä omille lapsilleni, mitä sieltä konepellin alta löytyy!

Pasi Huttunen

EDIT: Akkavalta lisätty