Hyppää sisältöön

En tarvitse koronavarautumiseen vessapaperia – tuollahan on vieressä metsä!

En lukenut koronavarautumistoimenpiteisiin mukaan vessapaperin hamstrausta. Sen riskin olen valmis ottamaan. Korona ei meitä kaada.
Julkaistu
En tarvitse koronavarautumiseen vessapaperia – tuollahan on vieressä metsä!

Vessapaperi ilmeisesti lohduttaa kun siitä jopa tapellaan kaupoissa. Kuva: Pasi Huttunen

Minulla on kaappi täynnä vessapaperia. Korona siis jo voitettu? En ole vielä ihan tottunut kaikkinensa tähän eronjälkeiseen aikaan, joten vessapaperin määrä on mitoitettu neljän ihmisen ja kahden kissan taloudelle. En siis lähtenyt hamstraamaan ja tappelemaan rullista kauppojen käytäville. En ehkä olisi lähtenyt muutenkaan.

Koronaa en ole saanut, mutta tavallisen flunssan kyllä, joten olen tässä parin päivän aikana ehtinyt vähän fiilistellä ja tunnustella tätä eristyksessä olemista. Mitenkään vähättelemättä tilanteen vakavuutta, minusta tuntuu, että koronan aiheuttamista poikkeustoimista selviytyminen ei tule olemaan kauhean hankalaa. Lukulistalla on kirjoja odottelemassa enemmänkin kuukausiksi kuin viikoiksi. Matkustelu kauemmas ei onnistu, mutta tuossa vieressä on edelleen metsä.

Koronan aiheuttamien toimien vuoksi meistä monella on edessä on eräänlainen pakotettu hiljaisuuden ja rauhoittumisen retriitti. Sillä tavalla saadaan koronan leviäminen minimiin, mutta luulen, että hyödyt eivät rajoitu siihen.

Tosin sikäli kuin kouluja ja päiväkoteja suljetaan, niin tästä ei kyllä tule vanhemmille ihan pelkkää lepoa. Neljän seinän sisälle tylsistyviä lapsia. Ilmassa on vahvat tuhon merkit ihan riippumatta itse taudista!

Metsässä ei ole vaaraa lähikontaktista

Ihmisten tapa reagoida kriisiin on ollut vessapaperin hamstraaminen. Hongkongissa on raportoitiin jopa aseellinen vessapaperiryöstö ja täällä Suomessakin on lehtitietojen mukaan syntynyt jopa käsirysyjä.

Kuva: Pasi Huttunen

Vessapaperin riittävyys tuntuu ihan käytännöllisistä, mutta myös häveliäisyyssyistä tärkeältä, enkä minä ole mikään tuomitsemaan. Silti sen sijaan, että turvautuisin puuhun, joka on hakattu, keitetty selluksi ja painettu pehmeäksi paperiksi, haen ehkä mieluummin turvaa menemällä elävien, kasvavien puiden keskelle. Niitä ei korona huoleta. Niiden täydellinen välinpitämättömyys ihmisen pandemioita kohtaan on aika lohdullista eikä metsässä ole huolta tartuntavaaraa aiheuttavasta lähikontaktista.

Korona aiheuttanee seuraavanlaisia varautumistoimenpiteitä:

  1. Otan lasten ruutuaikasäännöt ja viskaan ikkunasta. Aika monta leffaa ovat pennut ohimennen maininneet, että ois kiva katsoa ja samalla tarjoutuu tilaisuus pakkosyöttää niille yleissivistystä valitsemalla myös Oikeasti Hyviä Elokuvia. Ehkä voisin itsekin vihdoin katsoa ja kokeilla, että mitä pelejä ne oikein jaksaa niin hartaasti pelata
  2. Niitä ruokaa kotiin kuljettavia palveluja voisi vihdoin testata. Tähän mennessä en ole saanut aikaiseksi
  3. Menemme metsään

Kissa ilmaisi selkeästi, että koronavarautuminen ei kiinnosta, eikä vessapaperikaan sitten pentuaikojen. Kuva: Pasi Huttunen

En nyt kirjoittanut toimenpiteisiin mukaan vessapaperin hamstrausta. Otamme sen riskin!

Pasi Huttunen, @paspah