Siirry sisältöön
Kiikkuva kirjapylly

Majakkakirja ja unelmien kesäloma

03.06.2019

Kiikkuvan kirjapyllyn perheen koululaiset ja opettaja kirmasivat jälleen viime viikonloppuna kesälomalle.

Olen jo pidempään miettinyt, mitä kivaa voisimme tehdä lasten kanssa tänä kesänä. Perheellämme on lomakohteille muutamia tiukkoja vaatimuksia: Tykkäämme luontokohteista, sillä kaikki lapsemme ahdistuvat kaupunkilomalla. Meille sopiva perhelomakohde sijaitsee Suomessa ja sen täytyy olla kohtalaisen hyvin saavutettavissa. Lentomatkailu ei houkuttele.

Kyllähän Suomesta toki löytyy paljon ihania luontokohteita, jotka ovat helposti saavutettavissa. Harmillisesti olemme kuitenkin jo kiertäneet lähes kaikki Suomen luonnonpuistot ja kansallispuistot. Kaipaamme jotain muuta.

Kuin tilauksesta Karhuntassu sai viime viikolla kummeiltaan syntymäpäivälahjaksi Raili Mikkasen ja Sirkku Linnean Suomen lasten majakkakirjan. Kirja on fiktiivisen kuvakirjan ja lasten tietokirjan risteytys, joka esittelee vuorotellen kaikki Suomenlahden majakat.

Vaikka kirjan tarina ei omasta mielestäni ole kovin ihmeellinen, 7-vuotias Karhuntassu hullaantui siitä täysin. Hän on jo pitkään ahminut tietoa erilaisista laivoista ja ehkä sen takia majakkakirjakin herätti hänen kiinnostuksensa.

Itseäni Suomen lasten majakkakirjassa viehätti se, että se sisälsi paljon yksinkertaista tietoa saaristoluonnosta sekä merten suojelusta. Teos esittelee mm. useita saaristossa eläviä eläinlajeja ja näyttää, kuinka roskainen merenpohja kaupunkien läheisyydessä on.

Paras juttu Suomen lasten majakkakirjassa oli kuitenkin se, että se innosti Karhuntassua ja minua suunnittelemaan perheellemme ihan uudenlaista lomatekemistä. Voi hyvin olla, että tänä kesänä tämä perhe tekee majakkaretkiä.

2 vastausta artikkeliin “Majakkakirja ja unelmien kesäloma”

  1. Tiiti sanoo:

    Mukavaa kesää ja loma-aikaa Kiikkuvan kirjapyllyn perheelle! Tuli mieleeni viime kesänä kuulemani reissuvinkki, joka oli, että Lappeenrannasta voi vuokrata veneen ja lähteä saariseikkailuille ympäri Saimaata. Kuulosti kivalta! Ja jos siellä vielä kohtaisi tulevinakin kesinä Joutavan ruuhen nukketeatterin, niin vahva suositus:
    https://joutavaruuhi.wordpress.com/

    1. Maija Puska sanoo:

      Kiitos ihanasta reissuvinkistä! Ja mukavaa kesää myös sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat juttumme sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Tilaa »