Hyppää sisältöön

Helsingin Kirjamessujen ohjelmatärpit lapsille

Julkaistu
Helsingin Kirjamessujen ohjelmatärpit lapsille

Viimeistään Helsingin Kirjamessujen aikaan sitä aina tajuaa, että värikäs syksy viettää kohti kylmää talvea. Yleensä kirjamessuviikonloppuna sataa kissoja ja koiria, joten Messukeskuksen tungoskaan ei haittaa, kunhan saa viettää aikaa kuivassa ja lämpimässä.

Tungoksessa liikkuminen lasten kanssa on aina vähän stressaavaa. Ja kuitenkin kirjamessuilla on joka vuosi tarjolla kivaa ohjelmaa myös lapsille. En ole vielä päättänyt, lähdenkö itse tänä vuonna kirjamessuille lasten kanssa vai kerrankin ihan yksikseni. Joka tapauksessa seuraan takuulla lapsille suunnattua ohjelmaa.

Tässä Helsingin Kirjamessujen kiinnostavimmat ohjelmatärpit lapsiperheille:

 

Lintu Sininen

Torstaina 24.10. klo 11 Toukola-lavalla kuullaan sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian soittavat pätkiä Jonne Valtosen säveltämästä Lintu Sininen -teoksesta. Topeliuksen Lintu Sininen oli minulle lapsena tärkeä satu. Tämä esitys on varmasti aika ihana.

Palovaarin turvaopas

Torstaina 24.10. klo 12 Kumpula-lavalla Helsingin Pelastuskoulun rehtori Matti Waitinen eli Palovaari opettaa lapsille, miten palovaroitin toimii ja kertoo, minkälaisia varusteita palomiehet käyttävät. Samalla lapsille esitellään Waitisen kirjoittaa Palovaarin turvaopas -kirjaa. Paloautohan on nähty kirjamessuilla jo useasti. Kiva, että tänä vuonna esillä on myös pelastustaitoja käsittelevä lastenkirja.

Tehdään KAUHUKIRJA Paula Norosen kanssa

Perjantaina 25.10. klo 11.30 Kumpula-lavalla Paula Noronen suunnittelee yhteistyössä lasten kanssa KAUHUKIRJAN, josta saattaa kuulemma tulla sekä pelottava että hauska. Itseäni ainakin kiinnostaa, minkälaisen kirjan lapset ja super hauska kirjailija saavat aikaan.

Lasse-Maijan etsivätoimisto – koululaisten etsiväkoulu

Perjantaina 25.10. klo 12.30 Kumpula-lavalla on luvassa Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjasarjaan perustuva toimintatuokio, joka kehittää kuulemma kouluikäisten lasten dynaamista ajattelua. Se, mitä etsiväkoulussa puuhaillaan, on ainakin itselleni täysi mysteeri, joten täytyy ehkä käydä kurkkaamassa.

Ystäväni puu

Lauantaina 26.10. klo 17 Kumpula-lavalla tutustutaan Jenni Erkintalon ja Réka Királyn Ystäväni puu -kirjan avulla pohjoisen pallonpuolikkaan metsiin ja askarrellaan kollaasitekniikalla omat puut.

Kiviä taskussa – Koko perheen kivikirja

Sunnuntaina 27.10. klo 16.30 Toukola-lavalla esitellään Saija Saarnin kirjoittamaa lasten tietokirjaa, joka kertoo suomalaisista kivistä. Itse ainakin tunnen paljon lapsia, jotka keräilevät hienoja kiviä ja haluaisivat tietää lisää niiden synnystä. Ehkä tämän kirjan avulla aikuinenkin voi oppia jotain uutta.