Hyppää sisältöön

Kirjailija Eve Hietamies on arjen sanoittaja

Toimittaja-kirjailija Eve Hietamies kuvaa kirjoissaan tyypillistä lapsiperhearkea, mutta hänen oma elämänsä ei ole mennyt aina sitä tavallisinta latua. Koulupudokkaasta tuli menestyskirjailija ja keskenmenoprinsessasta pienen pojan äiti.
Julkaistu
Teksti Anu Vallinkoski
Kuvat Mara Leppä
Kirjailija Eve Hietamies on arjen sanoittaja

Toimittaja-kirijailija Eve Hietamiehen 12-vuotias Christopher on pieni ihme. Poika syntyi useiden keskenmenojen jälkeen.

Ihan kuin meillä, on moni huokaissut yksinhuoltajaisä Antti Pasasen ja tämän Paavo-pojan tarinaa lukiessaan. Kirjailija-toimittaja Eve Hietamies, 53, on kuvannut Pasasten elämää Yösyöttö-teoksesta alkaneessa romaanitrilogiassaan, jossa hän on ikuistanut monen suomalaisen lapsiperheen arjen sanoiksi.

Mutta millainen äiti Antti Pasasta sivupersoonakseen kutsuva Eve Hietamies on omalle 12-vuotiaalle Christopher-pojalleen?

– Tulin äidiksi 41-vuotiaana. En hermostunut niin helposti kuin ehkä olisin vähän nuorempana tehnyt. Suhtauduin pieniin vastoinkäymisiin usein sarkastisen huvittuneesti. Kun lapsi makasi kuralätäkössä uusissa vaatteissaan, tuumasin vain, että onneksi pesukoneet on keksitty, Eve kertoo.

Pienet asiat ovat pieniä, mutta isot asiat isoja. Eve kertoo vanhempana pitävänsä tiukasti kiinni niistä isoista asioista.