Hyppää sisältöön

Näitä nuoret lukevat

Julkaistu
Näitä nuoret lukevat

Rumpali, 17 v.

1. Peter Aulén & Jukka Jylli: Bändikirja

”Hevimuusikoiden elämäkerrat kiinnostavat. Nyt luen Bändikirjaa, jossa annetaan vinkkejä bändin perustamiseen ja kerrotaan muusikoiden hauskoista sattumuksista keikoilla. Pitää olla hieno lavashow, heilua paljon. Äänimies kertoo, että Andy McCoylla on tapana vääntää volyymit kaakkoon niin ettei kuulu muuta kuin kitara. Kirjoitustyyli on ihan jees, sisältää paljon muusikoiden lausahduksia, ja se on hyvä.”

2. Markus Bennemann: Pistoolirapu ja muita eläinmurhaajia

”Pistoolirapu ampuu kaasukuplan, jolla lamauttaa uhrinsa. Kala sylkee vettä, jolla pudottaa lehdeltä hyönteisen ja syö sen. Hurjia systeemeitä!”

Taiteilija, 19 v.

1. Johanna Sinisalo: Ennen päivälaskua ei voi

”Jännä asetelma, kun mies rakastuu peikkoon. Herätti ajatuksia. Romaanissa on uskottavasti luotu maailma, joka on lähes realistinen, ainoa poikkeama ovat peikot. Luin kahteen kertaan. Ekalla kerralla järkytti vähän, kun mies päätti lähteä metsään ja jäädä peikkojen luo.”

2. Anne Frankin päiväkirja

”Anne on kirjoittanut päiväkirjaa vähän nuorempana kuin itse olin sitä lukiessani. Mietin, miten hän on osannut kirjoittaa niin mielenkiintoisesti. Vaikka hän ei kirjoita mitään ihmeellisiä juttuja, häntä jaksaa lukea. Hänen kohtalonsa kosketti.”

3. Pohjois-Koreasta kertovat kirjat (esim. Barbara Demick: Suljettu maa)

”Mua kiinnostaa, miten ihmiset kaukaisissa maissa elävät. Mielenkiintoista lukea, miten erilainen maa Pohjois-Korea on ja miten eristäytynyt se on. Olen lukenut monta Pohjois-Korea -kirjaa.”

4. Antti Holma: Kauheimmat runot

”Holma sai mut kiinnostumaan runoista. Hän kirjoittaa vastustamattoman hauskasti. Pyhäaamuna -runo alkaa näin:

Kuinka paljon lehtikaalia mahtuu yhteen naiseen?

Yhtä paljon kuin tunteita.

Eivät tunteetkaan kokonaisina naiseen mene.

Lehtikaalin lailla ne on käsiteltävä.–”

5. Lulu Wang: Liljateatteri

”Kertoo Maon-aikaisesta Kiinasta. Tyttö joutuu työleirille äitinsä kanssa. Luokkajaot ovat tarkat, tyttö kuuluu keskiluokkaan. Hän tutustuu koulussa alaluokkaiseen tyttöön, jolla ei ole varaa kunnon vaatteisiin ja jota siksi kiusataan. He ystävystyvät. Kirja herätti ajattelemaan ihmisten eriarvoisuutta.”