Hyppää sisältöön
Lapsen Maailman 3/2024 kannessa nuori, silmälasipäinen poika hupparissa.

Lapsen Maailma 3/2024

Nuoret eivät yleensä usko voivansa vaikuttaa yhteiskuntaan. He ovat aliedustettuina kaikissa rakenteissa niin äänestäjinä, ehdokkaina kuin edustajina. Vähiten äänestävät vähiten kouluttautuneet, joilla on vain vähän kouluttautuneet vanhemmat. Lisäisikö ikärajan laskeminen äänestysintoa?
 
Kirjailija Maria Peuran perhe sai apua lastensuojelusta kymmenen vuotta sitten. Hän sanoo kantavansa sydämessään yhä suurta lämpöä lastensuojelua kohtaan.
”Meitä kohdeltiin ensimmäisestä kohtaamisesta alkaen hyvin. Poikani tarpeet ymmärrettiin. Arvostan satsausta, joka meihin tehtiin.”

Tavarapaljouden hallitseminen ja hillitseminen on taito, joka ei suju kaikilta aikuisiltakaan. Jo pientä lasta voi opettaa kunnioittamaan tavaroita ja huolehtimaan niistä. Ammattijärjestäjä Sanna Koskinen antaa vinkkejä siitä, miten lasta voi motivoida vähentämään tavaraa. Parasta on karsia lapsen kanssa yhteisymmärryksessä.

”Ennakkoluulot hälvenevät vain avoimuudella”, Tiia Tallgren muistuttaa. Hän sanoo kaipaavansa tutkimusta ja keskustelua vammaisten vanhempien lasten kokemuksista koskien perhe-elämää. Tallgren on vammainen nainen ja pojalleen Ossille ihan tavallinen äiti.

Tilaa lehti

ja tuet Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tässä numerossa

Lastensuojelu
Hatkaamista voidaan ehkäistä
Maria Peuran romaani kertoo äidistä, jonka poika otetaan huostaan. Tarina on tosi.
Suomen ensimmäisen lastensuojelulain taustalta löytyy surullisia kohtaloita, joista yksi oli vuonna 1931 tapahtunut 9-vuotiaan Elias Vehkalammen väkivaltainen kuolema

Kasvu ja koulu
Erityislasten muskari on monessa perheessä viikon kohokohta
Tamperelaisessa Sammon koulussa pohditaan taideteosten avulla, miten voisimme toimia vastuullisemmin
Miten nuoret saadaan äänestämään?
Nykylapsi tarvitsee tavarataitoja
Gazan sota koskettaa myös pakolaisleirien palestiinalaislapsia, joiden mietteitä kuultiin saduttamalla

Tue Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tilaa lehti!

Edullinen kestotilaus verkkokaupasta vain
69€ / vuosi! Tutustu myös muihin tilausvaihtoehtoihimme.

Tilauslomake

Tutustu uusimpaan numeroon