Hyppää sisältöön
Lapsen Maailman 1/2023 kansi.

Lapsen Maailma 1/2023

Hyvät ideat ovat lasten kasvatuksessa tarpeen. Satu Kivinen uskoo lukemisen ja yhdessäolon voimaan, kun Tiina Sangin kasvatusperiaatteet olivat rakkaus, huuto ja huumori. Kummassakin perheessä keskustelun voima kantaa.

Julkinen keskustelu ruotsin opiskelusta heijastuu luokkahuoneisiinkin. Opettajien mukaan kaksikielisyys ja hyvä toisen kotimaisen kielen taito on Suomelle voimavara. Kävimme Pyhäjärvellä, jossa jotkut kokevat opiskelevansa ”pakkoruotsia” ja Vaasassa, jossa pitää lukea ”pakkosuomea”.

Sirkus + matematiikka = onnistumisen iloa. Matematiikan opettaja Veera Hakala yhdistää yläkoulun ja lukion matematiikan opetukseensa sirkustaidetta, jonka hän sanoo lisäävän oppilaan itseluottamusta ja pystyvyyden tunnetta.

Mäkihypyn ja yhdistetyn suosio kasvaa ennen kaikkea 12-vuotiaissa ja sitä nuoremmissa harrastajissa. Erityisesti tytöt ovat löytäneet mäkihypyn: jo noin neljännes lajin aloittavista on nykyään tyttöjä.

Tilaa lehti

ja tuet Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tässä numerossa

Kasvu & Koulu
Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtaja Jarmo Kokkosesta aikuisten tulisi kasvaa ympäristötietoisiksi toimijoiksi
Koulun seksuaalikasvatusta vaivaa kaavamaisuus
Matematiikan opetukseen voi yhdistää sirkustaidetta
Marjo Niskanen on nostanut kouluruuan arvostusta
Ysiluokkalaiset käyvät liikuntatunnillaan ulkoilemassa hoivakodin asukkaiden kanssa. Eikö tätä mallia kannattaisi toteuttaa koko maassa?
Toinen kotimainen: Julkinen keskustelu ruotsin opiskelusta heijastuu myös luokkahuoneeseen
Päivi Alasalmi ihastui pieneen kyläkouluun
Suomennetun lastenkirjallisuuden tarjonta on kaventunut

Tue Lastensuojelun Keskusliiton työtä!

Tilaa lehti!

Edullinen kestotilaus verkkokaupasta vain
69€ / vuosi! Tutustu myös muihin tilausvaihtoehtoihimme.

Tilauslomake

Tutustu uusimpaan numeroon