Hyppää sisältöön

Rupista rakkautta

Blogissa tutkin vanhemmuutta, erityisesti vaativaa vanhemmuutta ja vanhemmuuden vaatimuksia. Käsittelen epäkohtia, joihin lapset sairautensa tai muiden erityispiirteidensä vuoksi voivat törmätä sekä nuoruuden kasvukipuja. Puhun myös vanhempien stressistä ja uupumuksesta – joita olen itsekin kokenut.

Nimi Rupista rakkautta juontaa juurensa kaukaa. Silloin pitelin sylissäni allergista vauvaa ja silittelin hänen raapimajälkiään. Iho kutisi kovasti. Myöhemmin lapsi sairastui tyypin 1 diabetekseen. Perehdyin näihin sairauksiin ehkä perusteellisemmin kuin olisi ollut tarpeen. Tiedän, miten lapsen pitkäaikaissairaus voi kuormittaa perhettä. Olen kirjoittanut aiheesta tarinallisen tietokirjan Kuokkavieraita: diabetes, allergia ja meidän perhe (Kirjapaja, 2019).

Omat lapseni ovat jo kovaa vauhtia itsenäistymässä ja saamassa elämän kulmasta kiinni. Siksi on hyvä hetki pysähtyä kuulostelemaan, miten onnistuin äitinä, mitä tekisin nyt toisin, mitä te hyvät lukijat voisitte kompastelustani oppia. Kuten afrikkalainen sanonta kuuluu: kompuroiminenkin on eteenpäin kulkemista. Lasten kanssa kasvaminen on elämän parasta aikaa!

Blogin kirjoittaja Tuija Siljamäki on tiedetoimittaja (FM) ja kirjallisuusterapiaohjaaja.

Ota yhteyttä:
tuimarita (at) gmail.com

Rupista rakkautta Facebookissa

Ota yhteyttä:
tuimarita (at) gmail.com

Rupista rakkautta Facebookissa