Hyppää sisältöön

TERVETULOA, ARKI!

Kun loma kesäkuussa alkoi, tuntui edessä oleva aika ikuisuudelta. Toisin kuitenkin kävi, ja kesä hujahti silmänräpäyksessä ohi. On arjen aika jälleen.
Julkaistu
TERVETULOA, ARKI!

Kesään mahtui monenlaista. Mökkeilimme, juhlimme neli- ja seitsemänkymppisiä. Kävimme vesipuisto JukuParkissa Kalajoella, uimme meressä, järvessä ja joessa. Hurvittelimme tivolissa ja löysimme uuden, koko perheen harrastuksen, seinäkiipeilyn. En olisi ikinä uskonut, kuinka rankka laji tuo onkaan: monta päivää keho oli kuin jyrän alle jäänyt. Mutta ei se mitään, meillä oli todella hauskaa, ja menemme takuulla uudestaan kiipeilemään. Touhuamisen lisäksi otimme rennosti. Nukuimme pitkään ja olimme vain. Nyt on sitten urakka päästä takaisin arkirytmiin ja herätä kymmenen yli kuusi uuteen päivään.

Prinsessamekko sopii kolmevuotiaalla joka paikkaan (Kuva Ilkka Ketola)

Kolmevuotiaan jokapaikanasu sopii niin maalle kuin kaupunkiin. (Kuva Ilkka Ketola)

Hyvin siirtyminen on sujunut ainakin kahden päivän perusteella. Olemme olleet kaikki seitsemän aamuisin oikeissa paikoissa oikeisiin aikoihin. Kaikki ovat myös enimmäkseen olleet hyvillä mielin (toki jos jonkinlaista kriisiä välillä tulee). Ensi viikolla arki pärähtää tosissaan käyntiin. Kaikilla neljällä oppivelvollisella (esikoululaisesta viidesluokkalaiseen) on uintiviikko. Perustavaroiden lisäksi mukaan pitää huolehtia myös uimatarvikkeet kaikille. Ovathan uimalasit mukana? Entä pefletit ja juomapullo? Esikoinen tarvitsee myös uudet uimahousut, sillä kasvaa niin hurjaa kyytiä. Lokakuussa 11 vuotta täyttävä Onni hurahtaa pituudessa kohta ohitseni. 

Viime vuosina lapsemme ovat harrastaneet uintia, telinevoimistelua, sanataidetta ja kesäisin yleisurheilua. Olemme hieman jäljessä aikataulussa emmekä ole vielä ilmoittautuneet mihinkään harrastukseen. Tavoite kuitenkin olisi, että kolmevuotiasta lukuun ottamatta jokaisella lapsella olisi joku harrastus. Kukin saa itse valita, mikä se olisi. 

Arkemme on melkoisen täyttä, enkä voisi edes kuvitella, millaista tämän paletin pyörittäminen olisi ilman isovanhempia. Lapsemme eivät käy lähikoulua, vaan ovat steinerkoulun oppilaita. Onneksi vanhempani asuvat melkein koulun naapurissa, ja kaikki kolme koululaista voivat mennä maanantaista torstaihin iltapäiviksi mummulaan. Perjantaina lapset tulevat suoraan koulusta kotiin, kun Ilkan vanhemmat toimivat koulukyytinä. Tänään tosin kävi niin, ettei tokaluokkalainen Helmi muistanut olevan mummun ja papan autokyytipäivä ja marssi vahingossa toiseen mummulaan. No, loppu hyvin ja lapsi on tallessa. 

Kesäloma oli ihana eikä mikään vuodenaika voita kesää, mutta kuitenkin perusarki on myös hyvää ja kivaa. Kiireineen, makaroonilaatikkoineen. Arki, tervetuloa! Täältä tullaan!

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *