Hyppää sisältöön

Tässä me olemme

Kuin vasta olisit syntynyt. Kuin tässä hetkessä olisi maailman kaunein ääni, kun ensimmäisen kerran hengitit sisääsi elämää. Kun katsoit minuun sinisillä silmilläsi eikä ollut enää pimeä lokakuun yö. Ja kuitenkin kuin olisit ollut täällä aina. Niin rakas - en voisi kuvitella elämääni ilman sinua. Niin tuttu: jokaisen kohdan sinussa osaan ulkoa. Ja silti vielä niin paljon tuntematonta. Joka päivä, joka hetki opin lisää, kuka, millainen olet.
Julkaistu
Teksti Anni Ketola
Kuvat Anni Ketola, Ilkka Ketola
Tässä me olemme

Olemme seitsemänhenkinen perhe Oulusta. Olen Anni, ja yhdessä mieheni Ilkan kanssa pyöritämme tämän lauman arkea. Tutustuimme Ilkan kanssa lukiolaisten bileissä juuri, kun olin täyttänyt 16. Emmepä olisi silloin uskoneet, mihin yhteinen alkava tiemme johtaakaan.

Naimisiin menimme syntymäpäivänäni lokakuun 8. vuonna 2005. Opiskelimme, näimme maailmaa. Sitten lokakuussa 2010 elämämme muuttui totaalisesti, kun esikoisemme Onni syntyi. Raskaus oli vaikea, ja vannoin, etten enää ikinä tulisi raskaaksi. Toisin kuitenkin kävi, ja toinen lapsemme syntyi vuoden 2012 tammikuussa vuosi ja kolme kuukautta Onnin syntymän jälkeen. Poika sai nimekseen Oiva. Seuraavana vuoden syyskuussa perheemme kasvoi jälleen ja syntyi tyttö, Helmi. Kului kaksi vuotta, ja vuoden 2015 marraskuun pimeyteen syttyi valoista kirkkain, kun tyttäremme Aura syntyi. Perheemme lukumäärä ei jäänyt vielä tähänkään, ja kesällä 2017 huomasin jälleen olevani raskaana. Näin perheemme lukumäärä kasvoi vielä yhdellä, kun Vilja-tyttö syntyi seuraavan vuoden helmikuussa. Lisäksi menoon liittyi vuosi sitten elokuussa kaksi kissaa, Siiri ja Leevi. Onneksi elämäämme ovat aktiivisesti avustamassa isovanhemmat sekä minun että Ilkan puolelta.

Viisikkomme

Nykyiseen kotiimme muutimme, kun Onni oli vastasyntynyt. Silloin tilaa oli hyvin, mutta nyt 96 neliötä käyvät kovin ahtaaksi. Kotimme on ihana: oma pihamme ulottuu suojeltuun metsään, mutta  kaupunkiin hurauttaa pyörällä varttitunnissa. Tilanne on nyt muuttunut,  ja tarvitsemme lisää neliöitä. Mikään ei ole kuitenkaan vielä tuntunut yhtä hyvältä kuin nykyinen kotimme. 

Nyt on kesä ja tavallinen arki tauolla elokuun puoliväliin asti, kunnes koulu ja päiväkoti keräävät taas omansa. Tervetuloa mukaan elämäämme!

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *