Hyppää sisältöön

Roskat kertovat isoista muutoksista elämässä

Poltin palavia roskia leivinuunin lämmityskauden alettua ja mieleen tulvivat tapahtumat viime ajoilta.
Julkaistu
Roskat kertovat isoista muutoksista elämässä

Kuva: Pasi Huttunen

Aloitin lämmityskauden. Siis leivinuunin lämmityskauden. Kaikkia kertyneitä poltettavia roskia polttaessa pääsen taas tarkastelemaan jälkiä lähihistoriasta. Vaikka muuten paljon tuosta palavasta kamasta on hyvin turhaa ja olisi pitänyt käyttää muita materiaaleja, niin kertoohan se sentään tarinan.

Paljon tavallista enemmän jäätelotikkuja menee uuniin, koska kesä on ollut niin helteinen. Toinen syy tikkujen määrään on poikani kesän alussa läpikäymä nielurisaleikkaus. Sen vuoksi myös kipulääkepaketteja on tavallista enemmän.

Rikkonaisten puulelujen jämiä lentää uuniin selvästi enemmän kuin tavallisesti.

Erilaisten leipomusten ja ruokien jälkiä on tavallista vähemmän. Siirryin työelämässä paikallislehtihommiin, joita tehdään paikan pääällä ja vähemmän kotona. Työpaikan vaihtamisen vuoksi lomaakaan ei oikeastaan ollut kuin yksi päivä. Lisääntynyt vapaa-aika purkautuu usein ruoanlaittoon ja leipomiseen, eikä sitä nyt ole ollut yhtä paljon.

Jotain vanhojen rikkonaisten puulelujen jämiä lentää uuniin selvästi enemmän kuin tavallisesti. Talossa on hiljattain rymsteerattu perusteellisesti kun järjestelin lapsille omat huoneet. Hämmentävän pitkään siinä menikin ennen kuin huomasivat sellaista vaatia! Kaappien läpikäyminen on vielä osittain kesken, mutta melkoinen määrä kierrätykseen menevää sieltä löytyi jo.

Vieläkin löytyy jotain vähän kusenhajuisia papereita muistuttamassa hiljattain edesmenneen kissan ahdistuneista viimeisistä ajoista. Suru läikähtää vaikka lähtö oli hyvä.

Uunin lämpö, parempi lämpö

Yllättävän monta tyhjää tulitikkuaskiakin palaa, vaikka en vielä koskaan ole sytyttänyt tuota leivinuunia tulitikuilla. Korona-ajan lisääntynyt retkeily näkyy sekä se, että kaikilla talossa taitaa olla tapana polttaa tulitikku isomman vessareissun jälkeen.

Ja sitten on jotain vähän naisellisempia jälkiä.

Ja sitten on jotain vähän naisellisempia jälkiä, joita tähän taloon on aika ajoin kuluneen vuoden varrella ilmestynyt. Sekin vuosipäivä lähestyy.

Melko hurjia muutoksia ja tapahtumia tässä talossa on käyty läpi. Viime aikoina on tapahtunut paljon niin maailmassa kuin omassa elämässäkin. Nyt kun roskatkin on poltettu, alkaa moni asia onneksi olla hoidettu ja hyvässä vaiheessa. Ja uuninlämpö on tietysti aina makeampi kuin sähköllä tuotettu.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *