Hyppää sisältöön

Hämmentävää ja superkiinnostavaa

Suomen kieli on superkiinnostavaa. Oppilaani ovat tosin harvoin samaa mieltä, mikä on toisinaan hämmentävää. Maailmassa on paljon muutakin superkiinnostavaa ja hämmentävää, ja sen ovat huomanneet myös monet, monet muut.
Julkaistu

Maailmassa on niin paljon kaikenlaista hämmentävää. Sen tietää varsin hyvin myös Ilta-Sanomat, jonka mukaan lentokoneen ruumassa saa viedä vaikka mitä hämmentävää: esimerkiksi sakset, partakoneen ja epilaattorin. Todella hämmentävää!

Sama lehti kertoo, että asiakaspalvelijat joutuvat tuon tuostakin hämmentäviin tilanteisiin. Sormusmyyjältä saatetaan vaikkapa kysyä, minkä kokoisia ihmisten sormet tavallisesti ovat. Ikean myyjältä on tiedusteltu, missä on Marimekko-osasto. Tosi hämmentävää!

Hesarin pääkirjoitustoimittaja Jaana Savolaisen mielestä metsänhoito on hämmentävää, koska asiantuntijatkaan eivät ole yksimielisiä siitä, onko avohakkuu hyvä vai huono asia. Hirveän hämmentävää!

Entäpä Iltalehden raportoima hämmentävä näky Argentiinan ja Nigerian välisessä futismatsissa viime kesän MM-kisoissa: Leijona-fani keskellä Argentiinan kannattajia. Superhämmentävää!

Olen iloinen, että kaikkien hämmentävien asioiden lisäksi on olemassa myös superkiinnostavia juttuja. Ilta-Sanomien mielestä reilu vuosi sitten ilmestynyt Nokia 3 -puhelin oli ihan superkiinnostava. Mitä kaikkea tuolla Nokian älypuhelimen paluun ensimmäisellä keihäänkärjellä saattoikaan tehdä!

Samana vuonna tapahtui Ilta-Sanomien mielestä muutakin superkiinnostavaa. Mitä esimerkiksi ajatteli urheilutoimittaja Vesa Rantanen jääkiekon SM-finaalisarjasta Tapparan ja Kalpan välillä? Ihan superkiinnostava, vaikka ei heti herättänytkään väristyksiä.

Onneksi muuten Iltalehti haastatteli poptähti Eveliinaa, koska olen aina halunnut tietää, miltä mahtaa tuntua eri artistien biisien versioiminen Vain elämää -ohjelmassa? Eveliina tietää: se on superkiinnostavaa ja jännittävää.

Tänään oli Helsingin Sanomissa juttu Ricky-Tick Big Band -yhtyeen keulahahmoista Karri Miettisestä, Tommy Lindgrenistä ja Lasse Mellbergistä. Nyt-liite mietti jo pari vuotta sitten, onko big bandeista tullut trendi, sillä superkiinnostavia kokoonpanoja tuntui ilmestyvän kuin sieniä sateella.

Vauvasivusta Bebesinfo tietää, että lapsetkin ovat usein superkiinnostuneita jostain, esimerkiksi superkiinnostavasta lelusta. Lasten kasvatus taas on harvoin superkiinnostavaa mutta MTV:n mielestä sitäkin useammin hämmentävää. Miettikääpä vaikka kolmevuotiaan kiukkua tai kasvatusgurujen moninaisia neuvoja. Ihan älyttömän hämmentävää!

Otto Kallioranta