Hyppää sisältöön

Eniten vituttaa laiskasti ja löysästi kirjoitetut kirjat vanhemmuudesta – Pasa & Atpo taisivat olla viimeksi relevantteja silloin kun City-lehti vielä tuli printtinä

Kuvittele lähes mikä vain lapsiperhearjessa harmittanut asia ja se mainitaan Eniten vituttaa lapset -kirjassa. Ohueksi maininnaksi se jää, mutta mainitaan.
Julkaistu
Teksti Pasi Huttunen
Kuvat Pasi Huttunen
Eniten vituttaa laiskasti ja löysästi kirjoitetut kirjat vanhemmuudesta – Pasa & Atpo taisivat olla viimeksi relevantteja silloin kun City-lehti vielä tuli printtinä

Tartuin Eniten vituttaa lapset -kirjaan sellaisella mielellä kuin vessalukemiseksi ajateltuun kirjaan tartutaan. Odotin jonkinlaista kyynistä, satiirista ja nokkelaa yhteiskunnallista kommentaaria. Odotin muutamaa naurunpyrskähdystä ja muutamaa sellaista ”olipas hyvin sanottu!” -hetkeä. En saanut näitä.

Sinänsä kirja kahlaa uskollisesti läpi useimmat sellaiset asiat, mitä nyt lapsiperheessä voisi kuvitella mieleen tulevan. Mutta perusteellisuus jää siihen, että melkein kaikki jaksetaan mainita. Minkäänlaista pohdintaa ei ole. Nihilistiset sutkaukset, jotka olivat joskus hauskoja hyvin erilaisena maailmanaikana silloin kun City-lehti ilmestyi printtinä eivät tätä nykyä saa aikaan oikein muuta kuin vaivaantumista.

Kirjailijakaksikko Pasa & Atpo aloittivat uransa Eniten vituttaa kaikki -blogista, jota he kirjoittivat aktiivisesti kesästä 2007 kesään 2008 ja sittemmin he toimivat City-lehden kolumnisteina vuosina 2008-2012. Kirjoja on tullut liuta ja nyt oli sitten aika purkaa tämä lapsivitutus.

Kun kuvittelet lähes minkä tahansa asian, mikä vain on jossain vaiheessa lapsiperhearkeasi ottanut päähän, niin se kyllä mainitaan kirjassa. Maininnaksi ja ehkä joksikin puolivillaiseksi nokkeluudeksi se jää, mutta mainitaan.

Kuinka pienellä vaivalla saa rahat pois kirjanostajalta

Eniten vituttaa lapset -kirjassa laiskuuden tuntu läpäisee koko kirjan. Tuntuu, että kirjasta pursuva kyyninen asenne ulottuu siihenkin, että sen pointtina on lähinnä testata, kuinka vähällä ajattelulla ja pienellä vaivalla saa kirjanostajalta rahat pois.

Sen verran vedettäköön kotiinpäin, että Lapsellinen mies Topi hoiti tämän homman nasevammin ja paremmin jo vuonna 2016 blogitekstissä Iskää vituttaa.

Jos kaipaa kepeää ja nokkelaa lapsiperheaiheista ajanvietettä ilman sen suurempaa haastetta ajatteluun, niin suosittelen siihenkin jotain muuta kuin Eniten vituttaa lapset -kirjaa. Se vain vituttaa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *