Hyppää sisältöön

Rohkea veto: Otso ja varpaansyöjät

Julkaistu
Rohkea veto: Otso ja varpaansyöjät

Tässä tulee Rohkea veto -sarjani toinen osa. Tällä kerralla teoksen Rohkea veto -postaussarjaan valitsi syntymäpäiväsankari, 6-vuotias Karhuntassu.

Karhuntassun valinta, Anja Portinin ja Timo Mänttärin Otso ja varpaansyöjät on oikeastaan jopa vähän pelottava kuvakirja. Itse suosittelen kirjaa vain yli 3-vuotiaille, kovahermoisille lukijoille.

Vaikka kirja on jännittävä, sen logiikka kuitenkin tavoittaa hauskasti alle kouluikäisen lapsen ajatuksenjuoksun ja leikkien poukkoilevat rakenteet. Mikä tahansa asia voi olla yhteydessä toiseen. Tiede ja tieto sekoittuvat villisti lapsen mielikuvituksen tuotteisiin, eikä kukaan enää kohta muista, mistä kaikki alkoi ja mihin oltiin menossa.

Kirjan tarina on hengästyttävä: Alussa päähenkilö Otso pohtii kalojen syömistä ja tutkii ravintoketjua mummunsa kanssa. Mummulassa on vähän jännittävää ja nukkumaan mennessä ravintoketjuun sekoittuneet ihmissyöjät palaavat Otson mieleen kummittelemaan. Kotona hirviöt unohtuvat taas, kunnes isä juuttuu pyykkitupaan ja joku eläin nappaa hänen avaimensa. Lopussa Otso voittaa pelkonsa tekeytymällä karhunpennuksi.

Vähän kreisiä, mutta takuulla omaperäistä.

Tässä vielä 6-vuotiaan Karhuntassun arvio kirjasta:

”Tää kirja on hyvä. Se kertoo pojasta, joka tietää paljon ravintoketjusta ja on oikeasti karhu. Se poika on mummulla kylässä. Sen mummun kanssa ne keskustelee ravintoketjusta. Isän kanssa se poika keskustelee karhuasioista. Karhunpennut on söpöjä.

Se oli tässä kirjassa hauskaa, että siinä oli karhuja. Jännittävää oli se, että siinä oli hirviöitä. Ne hirviöt söi ihmisiä.

Kaikista kivointa tässä kirjassa olivat kuvat. Etenkin ne ravintoketjukuvat oli silleen kivoja, että niissä isompi söi aina pienemmän.

Suosittelen tätä kirjaa sellaisille, jotka tykkää ravintoketjusta ja hirviöistä ja tiedosta. Tästä kirjasta saa tosi paljon tietoa!”

Lue myös Rohkea veto -sarjan ensimmäinen osa Rohkea veto: Taron suuri pieni seikkailu.