Hyppää sisältöön

Voimalauseita, koska juuri nyt on hankalaa

Aforismeja lapsiperhearjen voimaannuttamiseksi.
Julkaistu
Voimalauseita, koska juuri nyt on hankalaa

Neiti B pallomeren huumassa. Kuva: Puoliso

Juuri nyt on tosi hankalaa. Nukun huonosti ja en jaksa arkea edes kovin pienissä palasissa. Tämä luonnollisesti vaikuttaa puolisoon ja lapsiin, ja raskas kierre on valmis. Palaan aiheeseen paremmalla jaksamisella, ja keskityn nyt tsemppaamaan itseäni ja jokaista lukijaa matkan varrella keräämilläni tai keksimilläni voimalauseilla.

Voimia! 

***

Hatunnosto! Yhdenkin lapsen kanssa on haastavaa. (Yksösten vanhemmat)

***

Lapset vaikuttavat todella iloisilta ja hyvinvoivilta. (Monet)

***

Ei uupumuksesta voi toipua hetkessä. Lehtijuttujen ”uupuneet” jotka toipuvat viikon sairauslomalla eivät ole uupuneita. (Monet)

***

Kohtuullistakaa (lasten) palveluita. (Perhetyöntekijä)

***

Vanhemmat ovat olemassa luodakseen lapsille muistoja. (Satunnainen somevideo) Ei aktiviteettiautomaatteja, vaan ajattelen tätä positiivisella tavalla, että vanhemmaksi tullessa tärkeimmäksi tehtäväksi tulee lapsen hyvinvointi. Se ei kuitenkaan ole ainoa tehtävä. Tuottaakseen lapselle iloa ja luodakseen niitä muistoja on ensin voitava itse hyvin. Ymmärrän tämän voimalauseen myös niin, että muistot eivät ensisijaisesti ole DIsneyland-matkoja ja sikakalliita leluja vaan yhdessä olemista ja tekemistä. Nauramista. Lattialla pötköttelyä. Lasten pyörittämistä ympäri olohuonetta käsistä kiinni pitäen. Vesileikkejä omassa pihassa. Sylikkäin lukemista ja kalassa käymistä. Mistä tullankin siihen, että…

***

…lapset nauttivat tylsästä perusarjesta. (Muut vanhemmat) Niin lohdullista. Vie itseltä paljon vähemmän energiaa, ja voimia jää tärkeimpään: läsnä olemiseen.

***

Takaisin ratsaille. (Minä) Pikkulapsiarjessa ei realistista ajatella, että koko ajan optimaalisella tavalla huolehtii omasta ravitsemuksesta, kuntoilusta ja sosiaalisesta elämästä. Tärkeintä ettei luovuta kokonaan. Voi tulla viikon tai kuukauden tauko, mutta sitten noustaan aina takaisin hevosen selkään.  On ennen kaikkea psyykkisesti voimauttavaa jatkaa, pitää kiinni omaa hyvinvointia tukevista asioista. Vaikka sitten vähän repaleisestikin.

***

Kymmenen pistettä lasten kuravaatteista! (Päiväkodin työntekijä)

***

Ei voi rentoutua nappia painamalla. (Läheinen) Minulla on tapana soimata itseäni kun en välittömästi lepohetken saadessani rentoudu. Helpommin rentoudun kun en edes yritä – ja varsinkin kun en syyttele itseäni.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *