Hyppää sisältöön

Sinulle, kolmosten pieni serkku

Olet liikuttava touhuissasi, niin vessassa kuin olohuoneessakin. Olen sinulle kiitollinen.
Julkaistu
Sinulle, kolmosten pieni serkku

Kuva: Fernandoalmeida /Pixabay 

Olet vasta vuoden ja vajaan yhdeksän kuukauden ikäinen. Kuitenkin jo alkutalvesta ymmärsit, että vatsassani oli kolme vauvaa. Kolme serkkuasi. Olen syvästi liikuttunut ja iloinen, että olet ollut mukana meningissä koko tämän matkan. Odottanut vauvoja, puhunut heistä ja kysynyt kysymyksiä. Odottanut heitä yhdessä meidän kanssamme.

Olet räkänokka

Pieni räkänokka, päiväkotilainen, et ole vielä edes päässyt koskettamaan serkkujasi. Ilman koronaakaan et olisi saanut, nuhanenä.

Tahmatassu.

Flunssakierteilijä.

Pahoittelen tätä ja olen kiitollinen, että olet halunnut käydä kurkkaamassa vauvoja ensi kerran eteisessä etäältä ja lähteä sen jälkeen ulkoilemaan kanssamme. Siitä kärryn osasta mihin olet sattunut yltämään tai äitisi kantamana työntänyt kärryjä, halunnut kurkata vauvoja, puhunut kahdesta heistä hassusti ääntämilläsi nimillä ja yhdestä nimettömänä vauvana (l-kirjan on hankala) ja jopa harkinnut tuttikokoelmasi lahjoittamista heille.

Ovelaa, äitisi.

Olet viisas

Olet niin viisas, mutta et ehkä kuitenkaan vielä tarpeeksi viisas ymmärtääksesi, miksi et saa tulla meille vierailulle ja leikkimään. Sydäntä riipii, kun yrität tassutella sisälle ja joudumme sen kieltämään.

Et osaa vielä kaikkia maailman sanoja – muutamia tärkeimmistä kylläkin: serkku ja kaveri.

Haluaisit jo leikkiä uusien kavereittesi kanssa, mutta kiitos kun olet kärsivällinen ja ymmärrät, että heidän taitonsa rajoittuvat vielä lähinnä nukkumiseen, syömiseen, itkemiseen, hengittämiseen ja pissan, kakan ja puklujen luomiseen.

Olet empaattinen

Olet yksi empaattisimmista tuntemistani ihmisistä.

Sinun kanssasi voi jo käydä keskustelua tunteista. Et suostu lähtemään kotiin. Suostut kuitenkin lähtemään, kun sinulle perustellaan äidin olevan nälkäinen. Et suostu aina äidin luota isän syliin. Suostut kuitenkin, kun saat kuulla isän ikävöivän sinua ja pahoittavan mielensä.

Arvostan kiintymyksen eleitäsi kolmosia kohtaan ollessasi heistä erossa. Kuten sitä, että käyt C:n tai toisinaan kaikkien kolmen kanssa (valokuvat mukana) tärkeällä pottaistunnollasi. Tai että haet A:n kuvan kaapista ja pistät hänen kanssaan nakuna keskellä kotisi olohuonetta tanssiksi.

Odotan kovin sitä päivää, kun voitte oikeasti tanssia yhdessä. Tai käydä potalla. Odotan kovasti sitä päivää, kun lapseni ymmärtävät, miten ihana serkku heillä on.