Hyppää sisältöön

Plussia, miinuksia ja niksipirkkaa

Julkaistu
Plussia, miinuksia ja niksipirkkaa

Päiväkodin portailla pihatapahtumasta saatujen yllätysten kera. Kuva: Kirjoittaja

Ihan paras äitiniksi tähän mennessä: meillä ei laiteta enää illalla yövaatteita, vaan iltapesun jälkeen pukeudutaan mukaviin päivävaatteisiin. Näin ei tarvitse aamulla vaihtaa kolmea vaatekertaa ja ennen kaikkea taistella niitä valittaessa.

Potalle, pitkähihainen päälle, takki, huppu ja helpot ulkokengät (mielellään kumpparit) ylle ja autoon. Aamuihin mahtuu aina myös heräämisajankohdasta riippuen lyhyempi tai pidempi sylittely- tai leikkihetki, kun vaatteiden kanssa härväämiseen ei mene aikaa.

Puoliso mietti, kestääkö hiustenkuivaaja olla tunteroisen päällä räjähtämättä.

Suurempi koti tuottaa paljon työtä ja iloa. Puoliso hioo parhaillaan keittiön pöytää autotallissa jota ei saa kutsua autotalliksi, koska auto saa selvitä talven pihalla tilan muuntuessa liikuntaluolaksi.

Lehdet on haravoimatta, mutta onneksi niiden maahan jättäminen onkin näemmä ekoteko. Leivinuunissa tohottaa hiustenkuivaaja, kun pitkään käyttämättä ja kylmillään olleet tulisijat eivät vedä. Pariin otteeseen ehdittiin  savustaa koko kämppä ennen kuin rakovalkea roihusi ammattilaisten niksein.

Puoliso mietti, kestääkö kuivaaja olla tunteroisen päällä räjähtämättä. Ei tainnut muistaa parin vuoden taakse, kun se tohisi yötä päivää. Aika moni niistä aparaateista päätyikin hautausmaalle, mutta kukin kesti tuntia pidempään.

Ilmalämpöpumppukauppaa hierotaan, nuohous on buukattu, ja ilmanvaihtokanavat pitäisi puhdistuttaa. Pakastin on odottanut ulko-oven pielessä katoksessa monta kuukautta paikalleen pääsyä. Uusi jääkaappi pitää ostaa. Kattolamppuja pitäisi minun mielestäni vielä asentaa — puolison mukaan riittää jo. Neuvotella siis pitää.

Häkävaroitin täytyy kiinnittää. Ikkunat olisi ihana pestä. Puita on vielä kaatamatta ja halkomatta, ja ensimmäisen talven puut pitäisi hakea isältäni. Paras tuparilahja ikinä!

Vuokrarivari oli kyllä helppo. En silti menisi takaisin.

Päivän positiiviset

Työleirillä, a.k.a. kodilla on myös hurjasti positiivisia puolia. Eteinen: kuivat kamppeet voi paiskata kuranurkkaukseen ja märät roikuttaa kuivumaan hanan päälle ja ikkunanpieleen (mistä tuleekin mieleen naulakon asennus tähän).

Lisätila mahdollistaa taaperoille ilmeisen loputtomasti erilaisia jumpparatoja, majapaikkoja, hyppimisleikkejä, potkuautoilua ja juoksemista.

Takkahuone, jota ensin mahdollisena turhakkeena pidin, on osoittautunut vauhdikkaassa lapsiperheessä antoisaksi tilaksi. Kun esimerkiksi toisella vanhemmista on ystävä käymässä, siellä voi hieman syrjemmässä vaihtaa kuulumisia toisen vanhemman puuhaillessa lasten kanssa keittiö-olohuone -akselilla.

Jätetään ässäksi hihaan jotain kylmää syyspäivää varten.

Saunaan mahduttaisiin suosiolle kaikki, mutta sitä ei ole vielä tullut koko köörillä testattua. Jätetään ässäksi hihaan jotain kylmää syyspäivää varten. Aitaamaton piha aiheuttaa harmaita hiuksia mutta on myös hyvä temmellyskenttä. Umpikujaan päättyvällä tienpätkällä on hyvä harjoitella pyöräilyä.

Onni potkaisi taas lastenvaate- ja tarvikeasioissa. Kuusivuotiaiden kaksostyttöjen äiti teki muuttotyhjennystä pieneksi jääneistä jutuista, ja saimme ilmaiseksi säkkikaupalla hyvänkuntoisia vaatteita, kenkiä, asusteita, parit suksetkin sekä kiitokset avusta.

Öh. Eipä kestä!

Kommentit (2)

Tiippa
8.10.2023 17:20
Minä olen laittanut takkaan kynttilän palamaan, pelti auki, ja näin se hormi alkaa vetää, kun on ollut pitkään käyttämättä. Hiustenkuivaaja kuulostaa pelottavalta:D
Hattutemppu
17.10.2023 09:59
Hei Tiippa! Ja kiitos kommentista. Ulkotulia kokeiltiin, mutta niiden taika ei riittänyt. Taisi olla niin pitkään hormit kylminä. Vaan nyt roihuaa! Eikö hiustenkuivaajankaan kanssa käynyt kuinkaan. ;)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *