Hyppää sisältöön

Mustia perunoita ja muita tarinoita kolmosperheestä

Kyseenalainen syöttöpunnitus, monikkoperheen äidin tyhjä pää ja retkimuonaa vahingossa.
Julkaistu
Mustia perunoita ja muita tarinoita kolmosperheestä

Kuva: Pixabay

Läheinen tuli käymään. Äidillä, jolla perinteisesti oli tämän läheisen kanssa ollut lennokkaita keskusteluita, oli palava halu ja jopa aikaa praatailla tulijan kanssa. Äiti vastasi asiallisesti vauva-aiheisiin kysymyksiin mutta ei varsinaisesti ollut kiinnostunut keskustelemaan pikkuisista. Äidin pää kaipasi välillä muutakin täytettä kuin vauvoja, vaunuja, vellejä ja vaippoja. Äiti yritti kuumeisesti keksiä jotain muuta sanottavaa, mutta koska äidin pää oli täynnä vauvoja, vaunuja, vellejä ja vaippoja, ei hän saanut sieltä muuta ongittua.

Tähän on tultu, äiti mietti ja istui hiljaa, kummastuneena ja itseensä pettyneenä.

***

Oli jo lämpöinen kevätpäivä, ja kodin takaovi oli auki. Äidin sieraimiin leijaili makea tuoksu. Joku naapureista varmaankin leipoo, äiti arveli. Hetken kuluttua makea tuoksu vaihtui vienoon palaneen katkuun. Joku naapureista on varmaankin polttanut kakkunsa, äiti tuumasi. Hetken päästä hän piipahti omaan keittiöönsä.

Kattilassa mustiksi keitetyistä eli paistetuista perunoista lähtee yllättävän makea tuoksu, kävi ilmi.

***

Mistä tulikin mieleen: sama äiti keksi myös vahingossa, miten risotosta saa mikrotettua retkimuonaa. Risotto mikroon, ihan liikaa lämmitysaikaa mittariin ja ripaus unohdusta. Pikapikaa löydät mikrostasi pakkaus-, ei tarjoiluvalmista, kuivamuonaa. Lisää vain vesi, ja tarjoile epäuskoiselle perheelle!

***

Liikennevaloissa kolmoskärryillä. Äidin ja isän taakse pysähtyy pariskunta.

– Onko siellä kolmoset?

– Joo, kaikki paikat on täytetty.

– Tyttöjä, poikia?

– Kaksi tyttöä ja yksi poika.

– Hirveästi onneksi olkoon! Ei kyllä näe usein. No, teillä on nyt sitten perhe koossa.

(Mietin jälleen, että mistäs tiedätte kun minäkään en. Teki mieleni shokeerata ja huijata, että seuraava trio on jo tulilla. Tyydyin kuitenkin pelkkään muminaan.)

– Mmm…

– Onneksi olkoon vielä!

***

Ei tapahtunut kolmosperheessä, mutta tälle on naurettu kolmosperheessä. Vastasyntyneiden osastolla työskentelevä hoitajamme oli ohjeistanut tuoretta äitiä tekemään syöttöpunnituksen. Eli punnitaan lapsi ennen ruokailua ja jälkeen, ja nähdään paljonko meni sisään. Tällä äidillä oli eri taktiikka.

Hänkös ryhtyi rintojaan punnitsemaan!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *