Hyppää sisältöön

Kebablihat vaipanvaihtoalustalla ja muita tarinoita kolmosperheestä

Kolmoset lääkärissä, tuplabuukkaus ja pahoitteluni järkyttyneelle naapurille. Pahoittelen myös pitkähköä taukoa, joka aiheutui vauvojen jo kaksi viikkoa kestäneen flunssan lisäksi myös sivuston uudistumisesta.
Julkaistu
Kebablihat vaipanvaihtoalustalla ja muita tarinoita kolmosperheestä

Tällaisiakin yllättäviä näkyjä kolmosarki tarjoaa. Kuva: Kirjoittaja

Olipa kerran kolmosvauvojen äiti ja poikkeuksellisen rauhallinen aamu. Hän pärjäsi tovin yksin vauvojensa kanssa, koska lapset istuivat tyytyväisinä sittereissä tai nukkuivat. Äiti käytti tilaisuuden hyväkseen ja touhusi yhtä sun toista. Hyöri poikkeuksellisen hyväntuulisena ympäri kotia kuin väkkärä.

Söi aamiaista.

Järjesteli kotia.

Valmisteli seuraavia aterioita.

Hyöriessään äiti kulki hoitopöydän ohi. Hän havahtui erikoiseen näkyyn. Kuka tällaista on laittanut vaipanvaihtoalustalle? Tyhjä suklaamunapussi ja puoli kiloa puolijäisiä kebab-lastuja.

Syyllistä ei olla tavoitettu eikä motiivia löydetty.

***

Eräänä sunnuntaina ovelle ilmaantui hoitaja, sovitusti. Muutamaa minuuttia myöhemmin ovelle ilmaantui äidin ja hoitaja numero ykkösen yllätykseksi toinen hoitaja. Tuplabuukkaus purettiin sulassa sovussa, ja toinen hoitajista lähti omille asioilleen. Eteisessä käydyssä oikeusistunnossa valamiehet paikallistivat, tuomitsivat ja nimesivät syytetyn:

J-alkuinen mieshenkilö kotipalvelufirman Etelä-Suomen päivystystiimistä.

***

Äiti ja isä palasivat kotiin ostoksilta. Hanketyön kautta käyvät apurit olivat hoitamassa vauvoja, ja yksi vauvoista köllötteli hoitajan käsivarren päällä keinuteltavana.

– Voi että, *****llako on vieläkin vatsa kipeä, vanhemmat tuumivat yhteen ääneen. Hoitaja katsoi vanhempia kysyvästi.

Ei tämä ole ***** vaan *****, hän valaisi vanhempia.

Se siitä äidin teoriasta, että ainoastaan unenpöpperössä voi erehtyä lapsistaan. Onnistuu näemmä myös keskellä kirkasta päivää ja lapsi äidin ei kovin kauaa sitten itse pukemat ja valitsemat vaatteet päällään. Syytetyt vetosivat lieventävään asianhaaraan, että lapsi oli rikospaikalla vähemmän tavanomaisemman haltijan hallussa, ja syytetyt eivät täten täysin hahmottaneet lapsen mittasuhteita.

Asian käsittely on yhä kesken.     

***

Naapuri kulki ohi, kun äiti oli purkamassa vauvoja kolmoskärryistä. Yksi vauvoista oli äidin sylissä ja kaksi kärryissä.

– Onneksi olkoon, naapuri huikkasi.

Äiti kiitteli. Naapuri katsoi seuruetta tarkemmin, hieraisi silmiään ja parahti:

– Ai montako niitä on?

– Kolme, äiti vastasi ja kutsui kauemmas seisahtuneen naapurin vauvoja katsomaan.

Järkyttyneen näköinen naapuri sopersi jotain ja karkasi paikalta.

Naapuria ei ole sittemmin tavoitettu.

***

Lääkärissä kolmosten pitkittyneen flunssan takia. Vauvat tutkittu, diagnoosi asetettu. Virusperäinen ylähengitystieinfektio. Ei vaadi kummempaa hoitoa, jos yleisvointi ei muutu.

– Siitä tietää varmuudella, että on tultava takaisin lääkäriin, kun äidistä tuntuu ettei pärjää enää näiden kanssa, lääkäri neuvoi.

– No, tuota, tuntuu siltä aika usein. Ei taida toimia meidän kohdalla tämä ohjenuora.

– (Hetken hiljaisuus ja naurahdus) Niin, riittämättömyyden tunnetta varmasti on.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *