Hyppää sisältöön

Juuri nyt

Julkaistu
Juuri nyt

Kotipihan miniliukumäessä on hyvä paikka harjoitella vuorottelua. Kuva: Kirjoittaja

Juuri nyt kaikki on hyvin.

Kuulostipa ihan YouTuben meditaatioharjoitukselta. Kuitenkin juuri nyt näin on. Tai oikeastaan kaikki muu paitsi kyvyttömyyteni rauhoittua tähän olotilaan. Olemme terveitä, ja arki rullaa tavalliseen tapaan. Olo on silti hieman ahdistunut ja levoton. Odotan seuraavaa romahdusta ja mietin, miten siitä taas selvitään.

Tähän olotilaan on hyvä tehdä kiitollisuusharjoitus. Katsotaanpas, todentaisiko se minulle asioiden aurinkoista olotilaa.

Olen kiitollinen siitä, että:

– meillä on oma, aidattu ja suojaisa piha. Aurinkoisella terassilla on mukava seurata lasten touhuja. Ainoastaan satunnaiset riidat rikkovat idylliä ja tärykalvoja. Ja tadaa! Kevään tullen ulkoilu ei enää olekaan pakkopullaa. Aidatulla alueella ei myöskään stressaavaa säntäilyä.

– kevät on täällä. Valo ja lämpö virkistävät. Pisamia on jo tullut ja naamataulu kivasti päivettynyt.

– saan taas sairastelujen jälkeen olla töissä. Aikuisten parissa, rauhallisessa ympäristössä ja toteuttamassa toisenlaista puolta itsestäni.

– hoitajamme on suurenmoinen, arkea yhdessämme kanssa rakentava ja kannatteleva kultakimpale.

– terapeuttini myös.

– jaksan ja ehdin välillä harrastaa.

– lapset ovat koko ajan hauskempia, puheliaampia ja leikkisämpiä.

– minulla ja meillä on ihania läheisiä.

– olemme jaksaneet useimmiten pitää (lähtökohtaisesti kammoamistani) rutiineista kiinni. Se taitaa näkyä arjen jonkinasteisena sujuvuutena.

– kirsikkana kakun päällä ja ykkösonnistumisena: lapset ovat antaneet pestä hampaita viime aikoina! Hampaidenpesulaulut, lahjonnat ja uhkailut on kokeiltu. Nyt toimii se, että otan xylitolpastillit käden ulottuville ja houkuttelen lapset yksi kerrallaan pussia heilutellen pötköttämään sohvalle pää sylissäni. Pesu palkitaan pastillilla. Toimii paremmin kuin pelkkä sanallinen lupaus pastillista.

– näin ollen: lasteni hampaat eivät ehkä mätänekään!

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *