Hyppää sisältöön

Kissa on kotinatsi, vaimo ei ole

Julkaistu

Koko alkuvuosi on keskusteltu siitä, kuinka naiset alistavat miehiä parisuhteissa ja äidit isiä perheissä. Usein miehet myös näyttävät valittavan, että perhe-elämä jotenkin imee heistä miehisyyden ja vie mahdollisuuden toteuttaa itseään. Tämä kaikki on roskaa. Eivät naiset tai lapset alista miehiä vaan kissat alistavat ihmisiä. Selitänpä:

  1. Kissa ei hyväksynyt musiikkivalintaani, joten se tiputti soittimen lattialle vaanittuaan sitä hetken. Piti keksiä musiikkia, joka kelpasi kissalle, koska se on kuitenkin aika kallis soitin.
  2. Missään ei ole nähty koskaan niin suurta paheksumisen määrää kuin silloin kun käyn tortulla siinä vessassa, jossa kissojen hiekkalaatikot ovat. Ne tuijottavat musertavan halveksuvasti koko toimituksen ajan ja ovat hyvin loukkaantuneita.
  3. Annan kissoille ruokaa. Kissojen mielestä se on paskaa ja taas musertavan halveksuva, syyttävä katse. Vähän myöhemmin kyllä tietenkin syövät sen, mutta piti ilmaista, että paskat tarjoilut.
  4. Kaikki ovat menneet nukkumaan. Paitsi se yksi kissa, joka tahtoo, että häntä leikitytetään. Jumalattoman pahalla äänellä se tätä asiaansa sitten huutaa. Joka ilta.
  5. Jossain vaiheessa yötä jalka on lipsahtanut sen verran esiin peiton alta, että siihen pääsee käsiksi. Herään siihen, että terävät kynnet uppoavat varpaaseeni. Joka yö.

Kissojen kanssa ei voi oikein keskustella. Niille voi kyllä sanoa, että älä tee noin ja että tuo on kyllä kuule todella asiatonta toimintaa. Mutta kissaa ei kiinnosta. Ei se ymmärrä. Sen tapa kommunikoida on kusta kenkääsi jos olet sen mielestä toiminut väärin.
Suurin osa parisuhteen ja perheen pyörittämisen ongelmista liittyy siihen, että puhutaan liian vähän tai sanotaan huonosti harkittuja asioita, eikä kunnolla kuunnella ja ymmärretä toista. Puolison kanssa voi puhua. Se ymmärtää. Sen kanssa voi puhua siitä mikä harmittaa ja se puhuminen usein toimii – jopa hämmentävän hyvin. Sama koskee lapsia kun ne tulevat siihen ikään, että ymmärtävät.
Näillä tämän vuoden yhteiskunnallisilla keskustelijoilla ei taida olla kissoja.

Pasi Huttunen