Hyppää sisältöön

Mitä mukaan telttaleirille?

Julkaistu
Mitä mukaan telttaleirille?

Koululaisten kesäloma on jo ihan nurkan takana. Ihanaa! Meidän perheessäkin ekaluokkalainen pokkaa huomenna kevättodistuksensa ja kirmaa kesälaitumille.

Ketunhännän kesäloma alkaa itse asiassa aika jännittävissä merkeissä, sillä hän lähtee heti maanantaina elämänsä ensimmäiselle telttaleirille. Kyseessä on kahden yön mittainen luontoleiri, joka on tarkoitettu juurikin tällaisille pienille ensikertalaisille.

Kaksi yötä teltassa ilman vanhempia tai muita tosi tuttuja aikuisia on lapselle jännittävä juttu. Ketunhäntä ei kuitenkaan ole pelokasta tai stressaavaa sorttia. Hänelle tuleva leiri on ennen kaikkea mieletön mahdollisuus seikkailuun.

Mutta mitä kaikkea 8-vuotias tarvitsee mukaan leirille?

Tutkimme Ketunhännän kanssa tarvikelistaa, jonka saimme leirin järjestäjältä. Siinä lueteltiin ainakin uimahousut, sadevaatteet, makuupussi, makuualusta ja unilelu. Jotenkin vähän hirvittää, että oikeastiko lapset aikovat uida näillä keleillä, mutta Ketunhännän tuntien hän on varmaankin ensimmäisenä järvessä, jos vain tilaisuus tarjoutuu.

Unilelun kohdalla Ketunhäntä kohotti kulmakarvojaan ja kysyi: ”Voikohan unilelun tilalle ottaa unikirjan?”

Ketunhännällä on tapana lueskella sängyssä ennen kuin uni tulee, joten vakuutin, että unikirjan voi varmasti ottaa mukaan.

Tämän jälkeen alkoi tarkka valintaprosessi. Hetken kuluttua Ketunhäntä palasi luokseni: ”Äiti yksi kirja ei mitenkään riitä kahdeksi illaksi.”

Pienen keskustelun jälkeen Ketunhäntä valitsi lopulta mukaan seuraavat kirjat:

  • Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu etsivinä. Tapaus Puolittaja
  • Bill Wattersonin Lassi ja Leevi. Ystävää kaivaten
  • Aku Ankan taskukirja nro. 439. Kovin kolikko

Näillä eväillä tuleva tokaluokkalainen arvelee pärjäävänsä kaksi iltaa teltassa. Tuossa Aku Ankan taskukirjassa yksinään on 768 sivua.

Toivotaan, että tämä on merkki siitä, että tästä kesästä tulee kaikkien aikojen lukukesä!