Hyppää sisältöön

Luovuutta lukuasentoihin

Julkaistu
Luovuutta lukuasentoihin

Nykyään puhutaan paljon siitä, kuinka istuminen, paikallaan oleminen tai samoihin asentoihin jämähtäminen on jopa tappavan vaarallista. Miksi me aikuiset emme ottaisi mallia lapsilta, jotka luontevasti hakeutuvat monipuolisiin asentoihin esimerkiksi lukiessaan?

Koehenkilömme, uhkarohkea, mutta yksityisyyttään suojeleva Darth Vader -asuun pukeutunut 33-vuotias naisihminen uskaltautui kokeilemaan lasten lukuasentoja. Kokemuksia tässä.

 

Ensimmäisessä asennossa kyykistytään lattialle. Oikea jalka venytetään luettavan kirjan päälle.

”Sekä akillesjänne että takareisi saavat hyvää venytystä”, kommentoi 33-vuotias Darth Vader -asuinen naisihminen.

 

Toisessa asennossa luettava kirja asetetaan sohvalle. Itse käydään polviseisontaan lattialle ja kumarrutaan kirjan puoleen kyynärvarsilla sohvan reunaan nojaten.

”Erittäin mukava asento”, kommentoi naisihminen. ”Tosin pidemmän päälle alkaa koskea polviin.”

 

Kolmas asento vaatii hieman enemmän lihasvoimaa. Siinä käydään sohvalle makaamaan ja nostetaan jalat seinää vasten. Lantio kohotetaan ilmaan ja sitä kierretään vasemmalle.

”Kivasti verenkirto päässä vilkastuu, etenkin jos sitä roikottaa sohvan ulkopuolella”, pohti keski-ikäistyvä naisihminen, jolla selvästi oli pieniä vaikeuksia löytää esimerkin kaltaista asentoa. ”Mutta jos vaikka tuon tyynyn laitan tähän takapuolen alle, niin sitten tässä asennossa kyllä voisikin lukea.”

Entä miten on, aikooko koehenkilömme jatkossa ottaa nämä luovat lukuasennot osaksi omaa arkeaan?

”Varmasti hakeudun näihin asentoihin myös jatkossa aina silloin, kun pukeudun tähän naamariin”, naisihminen vakuutti.