Hyppää sisältöön

Parempi maailma

Lastensuojelu ei ole vain erityisten ihmisten erityisissä paikoissa tekemää työtä, vaan meidän jokapäiväistä arkeamme. Lastensuojelu on hyvää politiikkaa, Seppo Sauro muistuttaa viimeisessä pääkirjoituksessaan ennen eläkepäiviä.
Julkaistu
Teksti Seppo Sauro
Parempi maailma

Parasta lasten suojelua on luottamus huomiseen. Sellaiseen huomiseen, jossa lupauksia voidaan tehdä ja niistä pidetään kiinni.

Parasta lasten suojelua ovat hyvät ja tasa-arvoiset peruspalvelut sekä se, että tarjoamme samat mahdollisuudet kaikille. Lisäksi on taattava yhteiskunnan leimaamaton tuki niille, joiden omat voimat tai mahdollisuudet eivät riitä.

Vahvuutta on puuttua asioihin silloin, kun on tarpeen, mutta myös ymmärtää, että hyvään elämään ja kasvatukseen on monta polkua.

Lastensuojelu ei selviä tästä yksin. Sillä pitää olla kumppaneita ja sille pitää olla ymmärrystä. Lastensuojelu ei ole vain erityisten ihmisten erityisissä paikoissa tekemää työtä, vaan meidän jokapäiväistä arkeamme. Lastensuojelu on hyvää politiikkaa.

Lapsen ja ihmisen suurin toive on tulla nähdyksi, olla jollekin rakas. Katse, joka koskettaa, myös suojaa ja kasvattaa sekä katseen kohdetta että katsojaa.

Tämän olen oppinut 45 vuoden lasten suojelun taipaleella.

Kiitos teille kaikille lehden lukijoille ja tekijöille! Siirryn eläkkeelle näitä pohtimaan.

Kiitos

Emmille, Valtterille, Saimille ja Hertalle sekä heidän vanhemmilleen. Olette antaneet arkenne käyttööni niin toiminnanjohtajana kuin päätoimittajanakin.

Jalat ovat pysyneet maassa ja ukilla mieli herkkänä.

PS.

”Tykkään ukista”, sanoi Valtteri, kun tuli lumisesta touhusta jalat ja kädet kylmänä ja kömpi ukin sänkyyn peittojen alle.