Hyppää sisältöön

Kaveri

Keskeisimmät ihmisoikeuden kuuluvat kaikille taustasta tai kansalaisuudesta riippumatta, kirjoittaa päätoimittaja Seppo Sauro
Julkaistu
Teksti Seppo Sauro
Kaveri

Mieskaveri lapselle -kampanja on meidän miestenkin mielestä hellyttävä. Aikuinen mies ja lapsi, joka ei ole edes miehen oma, viettävät aikaa yhdessä. Onko se modernia, halpaa, matalan kynnyksen sosiaalista vastuuta – vai paras tapa viettää lauantaita? Molempia, luulisin. ”Ne lapset nyt vaan on niin hauskoja, nokkelia ja miksei haastaviakin. Aikalailla siinä tutustuu itseensäkin. Suosittelen!” kuvaa eräskin mieskaveri tuntojaan. Tähän on helppo samaistua.

Lue lisää: www.mieskaverit.fi

Lähimmäinen

Paperiton siirtolainen on ihminen, jonka oleskelu ei ole virallisesti viranomaisten tiedossa tai sallimaa. Suomessa heitä arvioidaan olevan 3 000–3 5000. Keskeisimmät ihmisoikeudet – muun muassa oikeus terveyteen – kuuluvat kaikille taustasta tai kansalaisuudesta riippumatta. Suomessa oleskelevilla paperittomilla ei ole mahdollisuutta järjestelmämme mukaiseen terveydenhoitoon. Inhimillisyyden ja oman etummekin vuoksi asia kannattaisi hoitaa pikaisesti kuntoon. Tällä hetkellä paperittomat saavat apua lähinnä vapaaehtoisilta lääketieteen ammattilaisilta esimerkiksi Global Clinic / Oikeudet ilman rajoja ry:stä. Tänä vuonna Lastensuojelun Keskusliiton joulukorttirahat menevät Global Clinicin tärkeään työhön.

Rauhaisaa joulua ja oikeudenmukaista vuotta 2014!