Hyppää sisältöön

Miltä maailma näyttää 2050-luvulla? Kuuntele nuorten podcastia!

Julkaistu
Miltä maailma näyttää 2050-luvulla? Kuuntele nuorten podcastia!

Kuvitus: Pasi Huttunen

Tervetuloa kuuntelemaan 2050-luvulla -podcastin ensimmäistä jaksoa! Venla Siltovuori keskustelee yliopistonlehtori Päivi Armilan (Itä-Suomen yliopisto) kanssa nuorten tilanteesta ja mahdollisuuksista maaseudulla. Kuinka pitkät etäisyydet, paikkakuntien ikäluokkien pienuus ja heti takapihalta alkava luonto vaikuttavat nuorten mahdollisuuksiin rakentaa elämäänsä. Tahtovatko kaikki kaupunkiin heti kun mahdollista? Jakson ovat editoineet Venla Siltovuori ja Pasi Huttunen.

 

Miltä maailma näyttää 2050-luvulla ja mitä voimme tehdä, jotta ihmiset ja muu luonto voisivat silloin hyvin? Podcastin toisessa jaksossa tätä on pohtimassa koko tekijätiimi Oskar Mannelin, 18, lukiolainen ja järjestöaktiivi, Juni Sinkkonen, 25, psykologian maisteriopiskelija ja aktivisti, Venla Siltovuori, 18, metsätieteiden opiskelija ja kevytyrittäjä sekä Sini Heikkala, 17, lukiolainen ja alppihiihtäjä. Jakson on editoinut Pasi Huttunen.

Kuinka nuori pääsee vaikuttamaan politiikassa? Mikä veti jyväskyläläisen Matleena Käpin politiikkaan, vaikka tie ei aina ole helppo. Juni Sinkkonen keskustelee nuoren vaikuttajan kanssa.

 

2050-luvulla on ALL-YOUTHin kanssatutkijoiden podcast nuorilta nuorille ja kaikille muille, joilla yhteiskunnalliset asiat ja vaihtoehtoiset tulevaisuuden kuvat aiheuttavat mielenkiinnon väristyksiä. Tutkailemme vaikuttamisen, nuorten osallisuuden ja kestävän hyvinvoinnin teemoja.

Podcast on tehty osana Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa ALL-YOUTH-tutkimushanketta. Mukana mahdollistamassa podcastia ovat olleet Itä-Suomen yliopisto ja Joensuun normaalikoulu.